0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00

Kanıt istiyor

Pakistan Başbakanı, Keşmir’deki saldırıdan kendilerini sorumlu tutan Hindistan’dan kanıt istedi. İmran Han, askeri bir saldırı durumunda sert karşılık vereceklerini söyledi.   

Hindistan’ın Cammu Keşmir eyaletinde 44 Hint askerinin öldüğü saldırının ardından Delhi yönetimi Pakistan’ı suçlamıştı. Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'dan bu konuda kanıt talep etti. Soruşturma için Hindistan’a yardıma hazır olduklarını kaydeden Han, “Ancak bize saldırılırsa karşılık veririz” diye konuştu. 

FACEBOOK’TAN GÖZDAĞI 

Öte yandan bu açıklamalarından dakikalar sonra, Başbakan'ın resmi Facebook hesabından İmran Han'ın sert bakışlı bir fotoğrafı eşliğinde “Ülkeme bulaşma” yazan bir mesaj paylaşıldı. 15 Şubat’ta düzenlenen kanlı saldırının sorumluluğunu Pakistan merkezli Ceyş-i Muhammed Örgütü üstlenmişti. 

BM ARABULUCU OLSUN 

Bu arada Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmut Kureşi, dün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e Hindistan'la yaşanan gerilimi düşürmesi için devreye girmesini etti. Kureşi, Hindistan'ın kendilerini ‘güç kullanmakla tehdit ettiğini' söyledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX