0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Kasım 2019 Salı 13:51:00 - Güncelleme:12 Kasım 2019 Salı 15:00:00

Rusya: ABD, Suriye'nin doğusundaki petrolü kontrol etmek için sözde devlet kurmak istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını kontrol etmek için bu bölgeyi koparmak ve orada Basra Körfezi'ndeki ülkelerin katılımıyla bir sözde devlet kurmak istediğini söyledi.

Paris Barış Forumu'nda konuşan Lavrov, ABD'nin Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını kontrol etmek adına gerçekleştirmek istediği planları anlattı.

Lavrov, ABD'nin Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını kontrol etmek için ülkenin doğu bölümünü koparmak ve orada bir sözde terör devleti kurulması amacıyla Basra Körfezi ülkelerini sürece dahil etmek istediğini vurguladı.

Lavrov, "ABD, Fırat'ın doğu kıyısında bir sözde terör devleti kurmak için her şeyi yapıyor ve Suriye'nin bu bölümünü koparma ve oradaki petrol yataklarını kontrol altına alma amacıyla orada terör örgütü DSG ve YPG'liler eliyle bir yerel yönetim kurulması için Körfez ülkelerinden büyük yatırımlar yapmalarını talep ediyor" dedi.

(Sputnik)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX