0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Aralık 2019 Çarşamba 00:54:00 - Güncelleme:11 Aralık 2019 Çarşamba 00:56:00

Tuvalette kamera rusları kızdırdı

Moskova'daki metro istasyonlarının tuvaletlerine kamera yerleştirildi. Vatandaşlar duruma büyük tepki gösterirken, yetkililer 'kamera sadece yüzünüzü çekiyor' diyerek uygulamayı savundu.

Moskova kentindeki metro istasyonlarında başlatılan uygulama, ülkenin gündemine oturdu. Her gün binlerce kişinin kullandığı metro istasyonlarının tuvaletlerinde, klozetlerin üst kısımlarına kameralar yerleştirildi. Durumu fark eden vatandaşlar, sosyal medya üzerinden konuya tepki gösterdi. Kısa süre içinde binlerce tweet atılınca, yetkiler açıklama yaparak kamera takıldığını doğruladı, gerekçe olarak da güvenlik sorunları gösterildi.

Metro İdaresi sözcüsü, kameraların insanların ihtiyaçlarını giderdiği anda çekim yapmadığını, sadece kapıdan içeri girişlerde ve çıkışlardaki açıyı gösterdiğini, bu nedenle halkın endişe duymaması gerektiğini ifade etti.  Açıklamanın ardından daha da öfkelenen Ruslar, özel hayata ve mahremiyete müdahale edildiğini belirterek, metro istasyonu tuvaletlerindeki kameraların bir an önce sökülmesi gerektiğini söyledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX