0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00

Kayıt dışına sıkı takip

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomiyle mücadele için strateji planı hazırladı. Bu kapsamda özel muayenelerden konaklamalara, turistik turlardan araç ve gayrimenkul satışına kadar her alanda denetimler artacak.

Ekonomiye ciddi zararlar veren kayıt dışılığın engellenmesi adına yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı’nca (GİB) 2019-2021 dönemine ilişkin ‘Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı’ hazırlandı. 

E-FATURA ŞARTI

39 eylemden oluşan stratejik plan kapsamında, ödemelerin nakit yerine banka kartı gibi ödeme araçlarıyla yapılmasının teşvik edilmesi amacıyla kart kullanıcısı ve üye işyerleri nezdinde avantaj sağlayan düzenlemeler hayata geçirilecek. Kayıt dışılığın yoğun olduğu sektörlerde ödemeyle mali belgenin uyumunun sağlanmasına yönelik e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz, mobil POS gibi elektronik uygulamalar yaygınlaştırılacak. 

ÖDEMELER BANKADAN

Ekonomideki kaybın önlenmesi adına alınan yeni alınan kararla 3 ve üzeri işçi çalıştıran işverenler ücret ödemelerini bankalar vasıtasıyla gerçekleştirecek. Spor müsabakaları, tiyatro, sinema ve konser gibi etkinliklerde e-bilet uygulaması yaygınlaştırılacak. Ayrıca turizmde yapılan rezervasyonlar ve düzenlenen turlar; sağlık sektöründe de özel muayenelerde hizmet veren doktorların gelir giderleri elektronik sistemle takip edilecek. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX