0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mart 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:21 Mart 2019 Perşembe 08:00:00

Dili sürçmüş

Sahte senet düzenlemekten mahkum olan ‘zillet ittifakı’nın Ankara adayı Yavaş, “HDP’liler rehabilite edilmeli” sözünden kısa sürede çark etti. PKK ve HDP’nin desteğini kaybetmek istemeyen Yavaş, “Dilim sürçmüş” dedi.

CHP, İP ve HDP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP'nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun seçildikleri takdirde, bunun HDP'lilerin oylarıyla olacağını açıkladı. 

HER ŞEYİ İTİRAF EDİYOR 

Neyin karşılığı olduğunu açıklayamadığı 600 bin dolarlık sahte senet düzenlemekten mahkum olan Yavaş, katıldığı televizyon programında, borçlu işadamından mafyavari yöntemlerle tahsilatçılık yaptığını itiraf etti. “Paramı almak için yaptım” diyen Yavaş, “HDP'liler topluma kazandırılmalı. HDP’liler rehabilite edilmeli” ifadelerini kullandı. Programdan sonraki gün ise basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, “HDP'yi ziyaret edecek misiniz” sorusu karşısında şaşkınlığa uğradı. “Kağıtta yazılanın dışına çıkma' talimatı alan Yavaş, ne söyleyeceğini bilemeyince “Ajans karar verecek” dedi. 

TEHDİDE VARAN MESAJLAR 

Kandil’in partisinin eş başkanının açıklamasının ardından yaptığı açıklamalarla Yavaş’a HDP’liler büyük tepki gösterdi. HDP’li birçok isim, sosyal medya üzerinden tehdide varan mesajlarla CHP’nin Ankara adayı Yavaş’a yüklenmesinin ardından hemen çark etti. PKK ve HDP’nin desteğini kaybedeceğinden korkan Yavaş, dün sabah katıldığı bir televizyon programında “‘HDP'liler rehabilite edilmeli’ derken dilim sürçmüş olabilir” ifadelerini kullandı.

3 DOSYASI YARGIDA

Yavaş hakkında, şantaj yaptığı işadamı Necmettin Kesgin tarafından geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunulan şikayet üzerine, “suçu bildirmemek” ve “müstehcenlik” suçlarından dava açıldı. Yavaş hakkında 2018'den bu yana “resmi evrakta sahtecilik”, “dolandırıcılık”, “gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma”, “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs”, “hakaret”, “iftira” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından devam eden iki ayrı soruşturma dosyası daha bulunduğu öğrenildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX