0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00

Emniyet amirinden HDP’li vekile ayar

Kocaeli’de HDP’lilerin provokasyonuna polis izin vermedi. Kandil’in vekili Sürücü’ye kadın emniyet amiri, “Kimse kendi başına hareket edemez” dedi. 

Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açlık grevi yapan mahkumlara destek için cezaevi çevresinde eylem yapmak isteyen aileler, cezaevi önüne gelmek istedi. 

KARARI TANIMADILAR 

Kocaeli Valiliği'nin cezaevlerinin çevrelerinde eylem yapılmasını yasaklaması üzerine, aralarında terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü'nün de olduğu grup, cezaevine bir kilometre kala polis tarafından durduruldu. Polis, gruptakilere eylem ve yürüyüş yapılamayacağını, slogan atılamayacağını söyledi. Kandil’in partisinin vekili Sürücü, valiliğin kararının kendilerini bağlamadığını ve her türlü yürüyüşle eylemi yapacaklarını dile getirince kadın emniyet amiri, “Bu ülkede kanun ve nizam var. Kimse kendi başına hareket edemez” diye karşılık verdi. 

HEPSİ GERİ GÖNDERİLDİ 

Emniyet amiri, eylemlerin sürdürülmesi halinde gruptakilerin gözaltına alınacağını belirtti. Bunun üzerine PKK’nın güdümündeki HDP’li Sürücü ve mahkum yakınları, polis eşliğinde geldikleri araçlara bindirilerek gönderildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX