0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00

Meyvenin içini ye kabuğunu kaynat

Bağışıklığı güçlendirip kolesterol ve tansiyonu dengelemek için bol bol meyve yiyip, kabuklarını da kaynatarak suyunu içmelisiniz.  

Meyvelerin vitamin ve minerallerinin büyük kısmının kabuklarında olduğunu biliyor muydunuz? Beslenme uzmanları, meyve kabuklarının kanser riskini azaltma, kolesterol ve tansiyonu dengelemenin yanı sıra soğuk algınlığı, mide rahatsızlığı, sinirleri yatıştırma ve baş ağrısı gibi hastalıkların tedavisinde de doğal ilaç olarak kullanılabileceğini dile getiriyor. Bunun için iyice yıkadığınız kabukları kaynatarak çay olarak tüketmeniz gerekiyor.  

PORTAKAL

Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Cilt kanserine karşı korur. Kan dolaşımını hızlandırıp kalp hastalıklarına karşı koruyor. 

MANDALİNA

C vitamini açısından oldukça zengin olan mandalina kabukları sindirim sistemini düzenliyor, kanser hastalıklarına karşı koruyor, soğuk algınlığını önlüyor. 

GREYFURT 

Greyfurtu kabuğuyla tüketmek çok faydalıdır. Felç ve kalp krizini önlemede yardımcı olur. Kolesterolü düşürür. Greyfurt yerken bıçak kullanmayın. Bütün olarak tüketin. Kabuğunu çay olarak hazırlayacaksanız, tadının acı olmaması için diğer meyvelerin kabuklarıyla karıştırın. 

LİMON

Flavonoidler açısından zengin olan limon kabuğunun ilaç gibi faydası vardır. Cilt kanserine karşı korur, bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi gençleştirir ve sinirleri yatıştırır. 

ELMA

Elma, bütün faydalarından yararlanmak için mutlaka kabuğuyla tüketilmelidir. Kansere karşı korur, bağırsakları çalıştırır, özellikle diyabet hastaları için mucize bir meyvedir. Kabuğuyla demleyeceğiniz çay da kan şekerini dengeler. 

SEBZE KABUKLARI DA FAYDALI 

SALATALIK: Kalorisi düşük olan salatalığın kabuğu kolesterolü düşürür, baş ağrısına iyi gelir. Kabuğuyla yediğinizde tok tutar, gerginliği alır, metabolizmayı hızlandırır. 

HAVUÇ: Mide, prostat, göğüs, akciğer gibi kanser türlerine karşı korur, yaşlanmayı geciktirir, katarakt oluşumunu engeller, kolesterolü düşürür. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX