0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Temmuz 2018 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:29 Temmuz 2018 Pazar 00:00:00

Suriyeli kadınlara anlamlı destek

UNFPA İnsani Yardım Programı Sözcüsü Songül Öden, Suriyeli kadınlarla buluştu. Onlarla sohbet edip, geleceğe dair planlarını dinledi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) İnsani Yardım Programı Sözcüsü Songül Öden, Suriyeli kadın ve kız çocuklarına İstanbul’da sağlık hizmeti veren merkezi ziyaret etti. 

HEPSİ GÜÇLÜ ÇOK KADINLAR

Suriyeli göçmen kadınların gelecekten beklentilerini işlediği bohça çalışmasına getirdiği ve manevi değeri olan bir parçayı işleyen Öden, kadınların mesajlarını tek tek okudu ve mesajı işleyen kadınlarla sohbet edip, onların beklentilerini, yaşadıkları sorunları ve sorunları aşmak için girdikleri mücadelelerini dinledi. Öden “Merkezde tanıştığım kadınlar çok güçlü kadınlar. Yaşadıkları zorluklara rağmen, hayata sıkı sıkı tutunuyorlar. 

ÇABALARINI TAKDİR ETTİ

Kimisi çok güzel Türkçe konuşuyor. Aralarında öğretmenler var. Onların hikayelerini dinlediğimde yaşananların ne kadar ağır olduğuna bizzat şahitlik ediyorum. Bu kadınlar, ellerindeki tüm imkanları kullanarak, kendileri ve çocukları için daha iyi bir gelecek elde etmek adına durmaksızın çaba gösteriyorlar” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX