0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:21 Kasım 2019 Perşembe 08:00:00

İstanbul'a kış geliyor

Eylül ve ekim aylarının yağışsız geçmesi nedeniyle barajlardaki su seviyesinin kritik eşiğe gerilediği ve 100 günlük suyunun kaldığı açıklanan İstanbul için, Meteoroloji Müdürlüğü’nden müjdeli bir haber geldi.

SU BASKINLARINA DİKKAT 

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, cuma gününden itibaren İstanbul’a yağmur yağmasını beklediklerini söyledi. Sağanak yağışların birkaç gün boyunca megakentte etkili olacağını belirten Coşkun, İstanbulluları su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Coşkun açıklamasında, yağmur yağışının sadece İstanbul'la sınırlı kalmayacağını, yurdun birçok bölgesini de etkisi altına alacağını ifade etti. 

TÜM YURDA YAYILACAK 

Hava sıcaklığının mevsim normallerine düşeceğini belirten Coşkun şöyle konuştu: “Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde görülecek yağışların, 24 Kasım Pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor. 25 Kasım Pazartesiden itibaren ise Orta Akdeniz üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve cephe sistemlerinin etkisiyle, ülkemizin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Bu yağışlar, yurdun büyük bir bölümünde görülecek.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX