0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:21 Kasım 2019 Perşembe 08:00:00

Minibüslere sıkı denetim

İstanbul’da bir genç kızın minibüsün açık kapısından düşerek yaralanmasının ardından, kent genelinde denetim gerçekleştirildi. Fazla yolcu taşıyan ve kapıyı kapatmadan hareket eden minibüs şoförlerine ceza kesildi. 

Megakentte taşımacılığın önemli unsurlarından biri olan dolmuşlarda; şoförlerin aşırı yolcu alması, sürat yapması, kapıyı açık bırakması ve ayakta yolcu taşıması, birçok kazaya neden oluyor. Son olarak, önceki gün Küçükçekmece'de yaşanan bir kaza, bunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yolcu minibüsü, kapısı açık şekilde seyrettiği sırada, lise öğrencisi bir genç kız, sola dönüş yapan araçtan yola düştü. Şans eseri diğer araçların altında kalmaktan kurtuldu. 

İstanbul Küçükçekmece'de, tıka basa yolcu dolu minibüste ayakta yolculuk eden liseli bir kız, açık kapıdan yola düşerek yaralanmıştı. 

TEK TEK DURDURULDULAR 

Yaşanan bu olayın ardından Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dün sabah saatlerinden itibaren, gün boyunca şehrin birçok noktasında yolcu dolmuşlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Ana yollarda ve işlek caddelerde konumlanan ekipler, minibüsleri tek tek durdurdu. Fazla yolcu taşıyan sürücülere 85, kapısı açık hareket eden sürücülere ise 108 lira ceza kesildi. Denetimlerde minibüslerin içi de bizzat ekipler tarafından incelendi. Bazı minibüslerde, daha fazla yolcu taşımak için koltukların söküldüğü belirlendi. 

SUÇU YOLCULARA ATTI 

Sürücülere ayrıca, fazla yolcu taşıdıkları için 10, araç kapısı açık hareket ettikleri için de 20 ceza puanı verildi. Ceza yiyen bazı şoförler, yaptıkları birçok kural ihlaline rağmen kendilerini savundu. Ayakta yolcu taşıyan bir sürücü, “Duraklar kalabalık oluyor. İstesek de istemesek de biniyorlar. Engel olamıyoruz. Bizim de yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok” dedi. Denetimden memnun olduğunu belirten birçok vatandaş, kontrollerin daha sık yapılmasını istedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX