0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Şubat 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:16 Şubat 2019 Cumartesi 08:00:00

Ölüm oyununa komik ceza

Adana'da bir halk otobüsü şoförü, direksiyon başında cep telefonunda okey oynadı. Olayın görüntülerinin yayılması üzerine, sadece para cezası kesilen sürücünün ehliyetine el konulmaması tepki çekti. 

Olay, Adana’da meydana geldi. Özel halk otobüsü şoförü Orhan Can (34), direksiyon başında yolcuların canını hiçe sayarak telefonunda okey oynamaya başladı. Bir yandan oyun oynarken bir yandan da aracı sürmeye devam etti. Bu esnada bir yolcu da, cep telefonunun kamerasıyla oyun oynayan sürücüyü görüntüledi. 

MAVİ KAPLAMADAN TESPİT 

Görüntüleri çeken vatandaş, videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Tepki çeken görüntülerin hızla yayılması üzerine polis harekete geçti. Sivil trafik polisleri, D-400 karayolu Dörtyol kavşağı civarında bulunan duraklarda otobüsleri tek tek incelemeye aldı. Ekipler, otobüsün şoför bölümünün solunda yer alan mavi kaplamadan sürücüyü tespit etti. Can, polise direksiyon başında okey oynadığını itiraf etti. 

HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI 

Bunun üzerine olay yerine resmi trafik polis ekipleri geldi. Sürücüye trafik kurallarına uymamaktan 108 lira para cezası ve 20 ceza puanı, seyir halindeyken telefonla oynamak suçundan 235 lira ve 10 ceza puanı verildi. Ayrıca sürücü polis merkezine götürülerek, hakkında ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma, araçları tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare etme’ suçlarından işlem başlatıldı. 

‘DALGINLIĞIMA GELDİ’ 

Halk otobüsü şoförü Orhan Can, bir basın mensubunun neden okey oynadınız, sorusuna, “Zamanım vardı, beklerken o arada açmışım. Dalgınlığıma geldi. Kendi kendime zarar verdim. Yaptığım hatanın bedelini çekiyorum” diyerek kendini savundu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX