0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:21 Ekim 2019 Pazartesi 10:44:00

Banksy'den sanatseverlik sınavı

Kimliği yıllardır sır gibi saklanan  graffiti sanatçısı Banksy’nin geçen ay açtığı, içine girilemeyen dükkandaki eserler, yapılacak sanat sınavını geçenlere satılacak.

CEVAPLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, İngiltere'nin başkenti Londra'da, içine girilemeyen bir dükkan açmıştı. ‘Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’ isimli dükkandaki eserler internet üzerinden satılacak. Ancak Banksy’nin bir şartı var: Eserler, “Sanat neden önemlidir” sorusuna cevap verebilecek müşteriler arasından rastgele seçtiği kişilere satılacak. Sorulara verilen yanıtlar ise komedyen Adam Bloom tarafından değerlendirilecek. 

'Gayrisafi Yurtiçi Hasıla' isimli dükkandaki eserlerin satışından elde edilecek gelirle, Akdeniz’deki göçmenleri kurtarmak için gemi alınacak.

KOLEKSİYONERLERE SATIŞ YOK

Sanatı gösteriş unsuru ya da maddi bir değer olarak görmeyi eleştirmesiyle bilinen Banksy’nin yarışma için bazı kuralları var. Müşteriler, dükkandan en fazla bir eser satın alabilecek. Ayrıca servet sahibi bir koleksiyoncuya, kesinlikle hiçbir ürünün satışı yapılmayacak. 45 yaşındaki  sokak sanatçısı, sosyal medya hesabından açıklama yaparak bu yarışmanın “Eğlenceli, bilgilendirici ve aydınlatıcı” olduğunu söyledi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX