0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

Müslümanlar korku içinde

Sri Lanka'da 359 kişinin öldüğü terör saldırılarını DEAŞ'ın üstlenmesinin ardından, ülkedeki Müslümanlara, Hıristiyan gruplar tarafından çok sayıda saldırı düzenlendi. 

Ülkenin 22 milyonluk nüfusunun yüzde 10’a yakını Müslümanlardan oluşuyor. 3 kentte, aralarında kiliselerin de bulunduğu 8 ayrı noktaya düzenlenen saldırıları DEAŞ'ın üstlenmesinin ardından, ülkedeki Müslümanlara yönelik saldırılar patladı. ABD merkezli New York Times gazetesinin haberine göre, terör saldırılarının ardından, Müslümanlar bazı Hıristiyan grupların hedefi haline geldi. 

ÇOCUKLARI DÖVDÜLER 

Haberde, Müslümanların evlerine saldırıldığı, zorla evlerinden çıkarılarak sokaklarda tekmelendiği ve ölümle tehdit edildiği belirtildi. Pakistan'dan Sri Lanka'ya göç eden Auranzeb Zabi, bir Hıristiyan grubun kendisini ve 2 çocuğunu dövdüğünü söyledi. Bir başka Müslüman Muhammed İkbal ise saldırıların yaşandığı gece dükkânının kundaklandığını aktardı. 

BAKAN İSTİFA ETTİ

Öte yandan, dün başkent Colombo’nun doğusunda bulunan Pugoda kentinde, boş bir arazide patlama meydana geldi. Ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın el bombasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Öte yandan Sri Lanka Savunma Bakanı Hemasiri Fernando, dün saldırıların sorumluluğunu üstlenerek istifa etti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX