0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Mart 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:11 Mart 2019 Pazartesi 08:00:00

Maceraya hibrit motorla devam

Macera tutkunlarının vazgeçilmez markası Subaru, pazarında sunduğu ilk elektrikli modelleri XV e-Boxer ve Yeni Forester e-Boxer'ı tanıttı. Marka, bu modellere ek olarak, yeni motor seçeneğine kavuşan Levorg'u ve konsept aracı olan Viziv Adrenalin'i de otomobil severlerle buluşturdu.

Sevdi ÇAVUŞOĞLU

Her geçen gün hayatımızda daha fazla yer almaya başlayan hibrit motorlarını Subaru da kullanmaya başladı. Subaru'nun Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtımını gerçekleştirdiği e-Boxer motoru, XV ve yeni Forester'ın kaputu altında görev yapacak. Marka daha önce XV'nin hibrit seçeneğini Kuzey Amerika pazarında XV Crosstrek Hybrid isimli araçla duyurmuştu. Bu araç şarj edilebilir bir hibritken, yeni tanıtılan ikili kendi kendilerini şarj etme özelliğine sahip olacak.

5. NESİL FORESTER

1997'deki ilk lansmanından bu yana Forester, müşterilerine sunduğu yüksek güvenlik özellikleri sayesinde popüler bir seçim olmaya devam ediyor. 5. nesliyle yollara çıkan Yeni Forester, Subaru tarafından geliştirilen Subaru Global Platform üzerine inşa edilen en yeni model. Subaru Global Platform sayesinde Yeni Forester, üstün yol tutuş, gelişmiş kaza önleme performansı, daha tepkili direksiyon, daha düşük titreşim ve daha yüksek sürüş konforu sunuyor.

ONUN İÇİN ÖZEL TASARLANDI

Araçta e-Boxer’ın kalbini oluşturan direkt enjeksiyonlu, 2.0 litre motorda kullanılan parçaların yüzde 80’i yeniden tasarlandı. Elektrikli motora eşlik eden Lineartronic şanzıman da e-Boxer motor için özel olarak tasarlandı ve kullanıcısına 3 farklı sürüş modu sunuyor. Yeni Forester yüksek kaliteli bir iç mekan, geniş yolcu kabini ve geniş bir bagaj hacmi sunuyor. Aracın genişliğinin 20 mm daha artırılarak, ferah bir yaşam alanı elde edilmiş oldu. Dingil mesafesinin 30 mm uzatılması ve yenilenen arka koltuk tasarımı sayesinde yolculara bir önceki modele göre 33 mm daha fazla diz mesafesi sunuluyor.

MACERACILARIN GÖZDESİ 

Yeni Forester’ın 220 milimetrelik yerden yüksekliği sayesinde mümkün olan en geniş yaklaşma ve ayrılma açıları kullanıcılara sunuluyor. Bu sayede aracın yol dışı maceralar için de uyumlu hale getirilmiş oldu. Sürücünün zorlu yol koşullarında daha güvenle yol almasına yardımcı olan X-Mode artık hem yol koşulları hem de hava koşullarını takip ederek güvenli yolculuk sağlıyor. Yeni Forester çekme kapasitesi ise 1870 kilogram. 

MARKANIN EN ÇOK SATANI: XV

2017'de yollara çıkan Subaru XV’ye gelen yoğun talep, markanın geçen yıl Avrupa’da en çok satan modeli olmasını sağladı. Subaru Global Platform üzerinden geliştirilen ilk model olan Subaru XV, bu platform sayesinde yüksek çarpışma güvenliğinin yanı sıra sürücüye daha çok yol tutuş ve sürüş konforu sunuyor. Subaru Global Platform sayesinde yeni modellerdeki gövde burulma direnci yüzde 70 ile yüzde 100 arasında iyileşiyor. XV’de halihazırda sunulmakta olan 1.6 litre benzinli motor seçeneği devam ederken, 2.0 litre motor e-Boxer olarak da sunulacak. Daha önce satışta olan 2.0 litre Boxer motorda kullanılan parçaların yüzde 80’i elektrikli motorla uyumlu çalışması için yeniden tasarlandı. Lineartronic şanzıman ise elektrik motoruna da eşlik edebilmesi için özel tasarlandı. Yeni tasarlanan şanzıman sayesinde XV e-Boxer’ın direksiyonuna geçen sürücüler e-Boxer motorun tüm artılarını deneyimleyebiliyor. 

YÜZDE 11 DAHA TASARRUFLU 

XV e-Boxer kullanıcısına 3 farklı sürüş modu sunuyor: Benzinli motor sürüşü, Ev sürüş ve motor asist sürüşü. Orta hızlardaki sürüşlerde XV’nin hem elektrikli motoru hem de içten yanmalı motoru bir arada çalışıyor. Bu sayede araç, kullanıcısına daha tepkili bir hızlanma ve daha düşük yakıt tüketimi sunuyor. Araç, sürüşe bağlı olarak, XV’nin 2.0 litre benzinli versiyonuna kıyasla yüzde 11 daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. XV e-Boxer'la birlikte yepyeni bir renk seçeneği olan Lagoon Blue Pearl de renk seçenekleri arasında olacak. 

YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Bu zamana kadar üretilen en güvenli Forester olan yeni araç Avrupa’da sunulan tüm Subaru modellerinden güvenlik donanımıyla farklılaşıyor. Standart olarak sunulan önleyici güvenlik sistemi EyeSight diğer Subaru modellerinden farklı olarak yeni bir yüz tanıma teknolojisi olan sürücü denetleme sistemiyle donatıldı. DMS (Sürücü Denetleme Sistemi) sürüş sırasında sürücünün yorgunluk veya dikkat dağınıklığını tespit edip uyarmanın yanı sıra sizi yüzünüzden tanıyıp önceden hafızaya aldığı koltuk pozisyonu, ayna açıları ve klima gibi donanımlarını otomatik olarak ayarlıyor.

ADRENALİNE HAZIR MISINIZ

“Viziv Adrenaline Concept” Subaru’nun yeni “Bolder” tasarım diliyle ortaya çıkan ilk araç konsepti. Dinamik ve güçlü bir dış tasarıma sahip olan Viziv Adrenaline'in, özel tasarım tavanı güçlü görünüşüne büyük katkıda bulunuyor. Otomobilin jantlarında ve arazi tipi lastiklerinde kullanılan beyaz dokunuşlar ise otomobilin güçlü görünmesini sağlayan bir diğer unsur. Tüm bu tasarım öğeler sayesinde Viziv Adrenaline Concept, sağlam ve çevik görünüm sunuyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX