0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Eylül 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:10 Eylül 2018 Pazartesi 00:00:00

Gözü liderlikte

Hyundai’nin C-SUV segmentindeki popüler modeli Tucson, yeni 1.6 litre dizel motoru ve teknolojik donanımlara sahip yeni iç mekanıyla Türkiye’de. Tucson’un 'liderlik' iddiasıyla satışa sunduğu 1.6 litrelik dizel versiyonunda 4x4 seçeneği de bulunuyor.

SEVDİ ÇAVUŞOĞLU

2004 yılından bu yana adından sıkça söz ettiren ve başarılı satış rakamlarına ulaşan Hyundai Tucson, merakla beklenen makyajlı versiyonuyla nihayet satışa sunuldu. Dış ve iç mekanındaki dokunuşlarla üçüncü nesil makyajlı Tucson, artık çok daha iddialı bir model haline gelirken genişletilmiş özellikleriyle de premium rakiplerine gözdağı vermiş oluyor.

DAHA ZARİF BİR TASARIM

Hyundai Tucson, basamaklı ızgarası, LED farları, geniş girişli ön tamponu, ikiye ayrılmış sis farları ve gündüz sürüş lambalarıyla dikkat çekiyor. Öndeki değişimle sportifliğini zinde tutan otomobil, arka tarafta da benzer yeniliklere imzasını atıyor. Köşeleri yumuşatılan arka farlara LED özelliği eklenirken, tamponun alt kısmı ve egzoz çıkışları da değişen diğer parçalar. Ayrıca, yeni tip 19 inç jantlar ile hareket eden otomobil son derece ilgi çekiyor. 

İÇ MEKAN DA YENİLENDİ

Yeni Tucson, gelişmiş güvenlik özellikleri ve Qi kablosuz şarj sistemi dahil olmak üzere yeni iç mekanıyla da öne çıkıyor. Havalandırma ızgaralarının tasarımı değiştirilirken üzerine eklenen krom kaplamalarla da daha şık bir görünüm elde edilmiş. i30 ve Santa Fe modellerinde de kullanılan 8 inç dokunmatik multimedya sistemi de aracın bir diğer yeni özelliği. 

YENİ NESİL DİZEL MOTOR

Tucson’un makyajla beraber gelen en önemli yeniliği 1.6 litrelik dizel motoru ve yeni nesil HTRAC elektronik dört tekerlekten çekiş sistemi. Ana rakiplerinin dizel otomatik satış oranı yüzde 70’ten fazla olduğundan, Tucson da merakla beklenen yeni nesil Euro 6D normundaki 1.6 litre dizel motoruyla rekabete ortak olacak. 136 beygirlik yeni motorun 320 Nm maksimum torku, araca verimli bir ivme katarken, aynı zamanda 4.8 litrelik karma tüketimiyle ekonomik bir tablo çiziyor.

PERFORMANS TAKİBİ...

HTRAC çekiş sisteminin fonksiyonları ve çalışma prensibi, sürüş moduyla dinamizmi değiştirebiliyor. Göstergeden ön veya arka lastiklerin ne kadar çekiş yaptığını takip etmek mümkün. Böylelikle sürüş keyfi artırılıyor ve yakıt ekonomisi ön planda tutulmuş oluyor. 

YENİ GÜVENLİK DONANIMLARI

Euro NCAP (5 yıldız) ve IIHS (Top Safety Pick Plus) gibi çarpışma testlerinden en üst seviye sonuçları alarak ne denli güvenli olduğunu kanıtlayan Hyundai Tucson, makyajlı versiyonuyla da bu geleneğini devam ettiriyor. 

Tucson, 360 derece kamera sistemi sayesinde artık park ve en dar alanlardaki manevralarda üst düzey konfor sunmuş oluyor. Aracın dört bir yanındaki kameralar sayesinde en sıkışık alanlarda bile rahatlıkla park imkanı sunuyor. 

HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 6 BiN SATIŞ

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker ise, “Cesur tasarımı, yüksek güvenlik seviyesi ve yeni nesil 1.6 litrelik dizel motoruyla hem yeni hem de sadık tüketicilerimizi etkilemeyi arzuluyoruz. Tucson modelimizden bu yıl toplam olarak 6 bin adet satmayı hedefliyor ve bu modelimizin başarı hikayesini sürdürmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

ELiMiZ DAHA GÜÇLÜ

Türkiye’deki görevine 1 Ağustos’ta başlayan Başkan ve CEO Ickkyun Oh, yeni modelle ilgili “Tucson, hızla büyüyen SUV segmentine paralel olarak, Hyundai’nin Türkiye’de de en çok satan modellerinden biri. Ayrıca Hyundai olarak büyümeye ve gelişimimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yeni Tucson'un bu konuda elimizi daha da güçlendireceğini düşünüyoruz” dedi. 

FİYATLAR VE DONANIMLAR

Tucson’da üç farklı donanım ve üç tip motor var. Giriş seviyesi Style paketle başlarken serinin en dolu ve en konforlu versiyonu ise Elite Plus. Yeni Tucson, 167 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla satılırken dizel otomatik versiyonun en yüksek donanımı ise 259 bin 700 TL fiyat etiketine sahip.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX