0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:01 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

Türkiye'nin refleksleri güçlü

Türkiye ekonomisi, özel sektörden gelen güven mesajlarının da desteğiyle güçlenmesini sürdürüyor. Dolardaki hızlı düşüş otomotiv sektörünün geleceğine de umut oldu. Otobüs ve midibüs segmentinde 4 yıldır pazar lideri olan TEMSA’nın Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “Yaşananlar geçici. Geçmişte yaptığımız gibi hep birlikte bunları da aşarız. Türkiye’nin deneyim refleksleri çok güçlü. 2019 çok daha güzel geçecek” dedi.

SEVDİ ÇAVUŞOĞLU

Türkiye’yi hedef alan ekonomik saldırıların ne kadar temelsiz olduğu dövizde yaşanan hızlı düşüşle birlikte yeniden ortaya çıktı. Gerek ekonomi yönetiminin hayata geçirdiği düzenlemeler, gerekse bir bölüm özel sektör temsilcisinin yaptığı açıklamalarla birlikte dolar kuru, sadece son bir ayda yüzde 10’un üzerinde değer kaybederek 6 TL seviyesine çekildi. Döviz kurunda yaşanan bu son hareketle birlikte, sektörde keyifler de bir nebze yerine geldi. Yaşanan kısa süreli dalgalanmanın ardından sektör temsilcileri de artık otomotiv sektörünün geleceğine daha umutlu bakıyor. Bu şirketlerden biri de yaptığı yerli ve milli üretimle; bugüne kadar 15 bine yakın aracı dünyanın dört bir yanına ihraç etmeyi başaran Sabancı topluluğu şirketlerinden TEMSA.

DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ

Otobüs ve midibüs segmentinde son 4 yıldır pazar lideri konumunda bulunan TEMSA’nın Genel Müdürü Hasan Yıldırım da Türkiye ekonomisinde yaşanan son hareketliliğin kalıcı olmayacağı görüşünde. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hasan Yıldırım, geleceğe hep umutlu baktıklarının altını çizerken, “Bu süreçten ülke olarak çok daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum. Bunun için de hepimize düşen görevler var. Bunlardan en önemlisi de hiçbir zaman karamsarlığa kapılmamak. Biz TEMSA olarak, yaşanan tüm gelişmelere rağmen hiçbir zaman karamsarlık moduna girmedik, girmeyeceğiz. Şirket olarak, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak her zaman en büyük önceliğimiz. Yüksek ihracat ve katma değerli üretimle ülkemizin dünyanın en itibarlı ekonomileri arasında yer alması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Otomotiv sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, pazarın bu yılki büyümesinin çok sınırlı olacağı görüşünde. Türkiye’nin benzer durumlardan geçmiş dönemde çok daha güçlü çıkmayı başardığını ifade eden Hasan Yıldırım, “Hep beraber bunu aşacağımıza inanıyorum. Bunu geçmişte yapmıştık. Türkiye'nin bu alanda çok güçlü bir deneyimi ve refleksi var. Evet, 2018 zor bir yıl oldu. Ama 2019’a çok daha güzel gireceğimize TEMSA olarak inanıyor ve güveniyoruz” şeklinde konuştu.

5 YILLIK STRATEJİK PLANIMIZ VAR

Yıldırım, TEMSA olarak 3-5 yıl sonra nasıl tam anlamıyla bir dünya markası olacaklarına odaklandıklarını belirterek, Şampiyonlar Ligi’nin vazgeçilmezleri arasına girmeyi, TEMSA'yı en itibarlı şekilde konumlamayı önceliklendirdiklerini vurguladı. Şirkette gelecek 3-5 yılın stratejik planlarını hazırladıklarını aktaran Yıldırım, "Bunları da yakında açıklayacağız. Somut olarak baktığımızda, ana vizyonumuz katma değerli ihracatla büyümek üzerine kurulu” diye konuştu.

30 aracın satışını yaptık 50 araç için görüşüyoruz

Hannover’de gerçekleşen Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayii Fuarı'na (IAA) ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Fuar kapsamında, Almanya, Estonya, Sırbistan ve İtalya gibi farklı alışkanlık ve beklentilere sahip pazarlara 30’a yakın araç satışı gerçekleştirdik. Bunun yanında 50’ye yakın araç için de görüşmelerimiz devam ediyor. Bunların da yakın zamanda olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX