0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mart 2019 Cuma 15:32:00 - Güncelleme:15 Mart 2019 Cuma 15:34:00

Yeni Tesla Y ortaya çıktı

Elektrikli dünyanın hızlanmasını sağlayan bir dahi var. Bu dahi aslında son zamanlarda skandallar ile gündeme gelen Elon Musk. Elon Musk, Tesla’yı kurduktan sonra otomobil dünyası bir şaşkınlık yaşadı. Tesla isimli otomobil üreticisi bu kadar ağır olmasına rağmen nasıl bu kadar hızlı otomobiller yapabiliyor diye düşünen otomobil dünyası, Tesla’nın patentlerini halka açık hale getirmesinin ardından çok hızlı bir şekilde elektrikli dünyaya geçmeye başladı.

TM Dijital Haber Merkezi

Elektrikli dünyada Tesla yeni model sözünü tutarak Model Y’nin tanıtımını bu gece gerçekleştirdi. 7 koltuklu olan yeni küçük SUV modeli 2020 yılında yollarda olacak. 

Tesla’nın güçlü, verimli ve uzun yollar gidebilen elektrikli otomobilleri tüm dünyada rakipsiz olmuş ve çevrecilerin dikkatini çekmişti. Her geçen gün gelişen Tesla modelleri, giderek sayısını arttırdı. Elon Musk’ın Model 3 lansmanı ile aldığı ön sipariş sayısı ise dünyanın elektrikli otomobil konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Bu siparişler ile ön plana çıkan Tesla, gelecek modellerini de yavaş yavaş göstermiş oldu. Tesla’nın elektrikli kamyonu, yeni spor otomobili ve gelecek pikap modeli herkeste heyecan yarattı. Şimdi ise Tesla, Model 3 ile aynı yapıda olan bir SUV modelini ortaya çıkarttı. Şirketin dördüncü modeli olan bu elektrikli otomobil, bugün sabaha karşı Tesla’nın Los Angeles tasarım merkezinde üzerindeki örtüyü kaldırdı.

EN UCUZ ELEKTRİKLİ SUV OLACAK

Elon Musk’ın tanıtımını gerçekleştirdiği yeni Model Y, alt yapısını paylaştığı Model 3’ten yüzde 10 civarında büyük. Tesla SUV’larında olduğu gibi panoramik ön cama ve isteğe bağlı olarak 7 koltuk seçeneğine sahip olan bu yeni model, BMW X3 ve Mercedes GLC’nin en büyük rakibi olacak. Elon Musk bu aracın aslında bir SUV’dan daha çok spor otomobil performansı sunduğunu söyledi. Düşük ağırlık merkezine sahip olan otomobil 0.23 Cd’lik sürtünme kat sayısına sahip. Model X’te olduğu gibi martı kapılara sahip olmayan otomobil, en uygun fiyatlı olması için daha az teknolojik detaya sahip. 2020 yılında yollara çıkacak olan otomobil, en uzun menzilli versiyonunda 480 km menzile sahip olacak. Maksimum 210 km/s hıza sahip olacak olan otomobil, 0-100 km/s hızlanmasını da 5.5 sn’de tamamlayacak. Çift motor seçeneğinde daha yüksek performans sunacak olan otomobil, 218 km/s son hıza sahip olurken 0-100 km/s hızlanmasını da 4.8 sn’de tamamlayacak. Belli bir süre sonra performans modeline de sahip olacak olan Model Y, maksimum 245 km/s hıza ulaşacak ve bu modelde 0-100 km/s hızlanması 3.5 sn’de tamamlanacak. Tesla’nın yeni SuperCharge cihazlarına uyumlu olan model, beş dakika içerisinde 120 km’lik menzile sahip olabilecek.

MODEL 3 İLE AYNI BASİTLİK

Model Y, yerden yüksek bir Model 3 olduğu için Tesla iç mekanda Model 3’te olan basitliği korumayı tercih etmiş. Ortada 15 inçlik dokunmatik ekrana sahip olacak olan otomobil, belirli bir ücret karşılığı alınabilen ve kablosuz olarak güncellenebilen Autopilot sistemine de sahip olacak. Elon Musk, aracın tanıtımı sonrasında ön siparişlerin açıldığını duyurdu. 2 bin 500 euro depozito ile sipariş edilebilen Model Y, 2021 yılında 7 koltuklu olarak satın alınabilecek.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX