0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ağustos 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:20 Ağustos 2018 Pazartesi 00:00:00

Yenilik rüzgarıyla iddiasını artırdı

İlk kez 1999 yılında piyasaya sürülen Fabia, markanın vazgeçilmez modellerinden biri oldu. Skoda'nın Türkiye'deki toplam satışlarının yüzde 12'sini oluşturan Fabia, kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirerek vitrine çıktı.

Sevdi ÇAVUŞOĞLU

Skoda’nın B segmentindeki popüler otomobili Fabia, 4 yıl sonra kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirdi. Tasarımın yanı sıra teknolojik donanımlarıyla da yenilenen Fabia, böylelikle hızla değişim gösteren otomotiv dünyasına uyum sağlamış oldu. Kapsamlı bir yenilik geçiren Fabia, ekimden itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.

SATIŞLARINI EN ÇOK ARTIRAN MODEL

Türkiye’de ve global pazarda Fabia’nın önemli bir model olduğunu ifade eden Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “İlk kez 1999 yılında satılmaya başlanan Fabia, 19 yıllık süreçte Skoda markasının vazgeçilmez modellerinden biri haline geldi. Türkiye’de de markamızın büyümesine önemli katkıda bulunan Fabia, 2018’in ilk 7 ayı itibarıyla 1.687 adet satışla toplam satışımızın yüzde 12’sini oluşturarak önemli bir pay elde etti. Rekabetin yoğun olduğu B-Hatchback segmentinde elde ettiği yüzde 3.1’lik pazar payıyla, en çok satış gerçekleştiren 10 model arasında yer aldı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüze 20 daralan B-Hatchback segmentinde yüzde 21'le, satışlarını en çok artıran model olarak öne çıktı. Başlangıç versiyonundaki 75 PS güç üreten 1.0 MPI motor, şehir içi kullanımlar için yeterli ve ekonomik bir motor olarak öne çıkıyor. Toplam Fabia satışlarının yüzde 90’ınını oluşturacak olan 1.0 TSI 110 PS gücündeki motorumuz ise performansıyla öne çıkacak. Bu iki motor seçeneği, bize segmentte büyük avantaj sağlayacaktır” dedi.

KIŞKIRTICI HATLAR, DİNAMİK TASARIM

Fabia’nın ön bölümünde, kışkırtıcı hatlar, kompakt boyutların yanı sıra dinamik tasarım dilinin etkileri fark ediliyor. Yeniden tasarlanmış radyatör ızgarası, yeni farlar, isteğe bağlı olarak LED teknolojisiyle de satın alınabilen, yeni stop lambaları, farklılaşan ön ve arka tamponlar, Fabia’ya daha fazla belirgin bir karakter katıyor. Bununla birlikte, yeni alaşım jantlar, otomobilin genel görüntüsüne dinamizm katkısı sağlıyor. Fabia’da yer alan LED gündüz farları standart sunuluyor. Farlarda yer alan ve kristal işçiliğine gönderme yapan unsurlar, yüksek kalite algısını güçlendiriyor. Kusursuz hatlar, aynı zamanda farların tasarımında ve sis farlarıyla donatılmış ön tamponun tasarımında ağırlığını hissettiriyor. Fabia’da kullanılan yeni materyal ve donanımlar, otomobille daha lüks bir hava katıyor. Ayrıca daha önce sadece sürücü camı için geçerli olan ve tek tuşla otomatik olarak camın açılıp-kapanmasına olanak tanıyan özellik, artık tüm camlar için geçerli. 

100 km'de 4.6 litre yakıt tüketimi

Skoda, yenilenen Fabia’da 3 silindirli, 1.0 litre hacminde küçük ve verimi yüksek benzinli motorlar kullanıyor. 75 PS’lik 1.0 lt MPI motor, 100 km’de 4.8 lt'lik yakıt tüketiyor. TSI motorlarda ise yüksek basınçlı doğrudan püskürtme sistemi kullanılırken, egzoz sisteminin yanı sıra turbo yağ ve soğutma sistemlerinde geliştirmeler yapıldı, motorlar yeni malzemeler sayesinde ısıya daha fazla dayanıklı hale getirildi. TSI motorların gücü 95 PS ve 110 PS. Fabia HB 1.0 TSI (110 PS) DSG 100 km’de ortalama 4.6 lt (104 g CO2/km), tüketim değeri sunarken 2.000-3.500 devir/dakika aralığında sağladığı 200 nm tork ve 10.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanma performansıyla dikkat çekiyor. Fabia’da 5 ileri manuel ve 6 ileri manuel vites seçeneklerinin yanı sıra 7 ileri DSG otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX