0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Haziran 2018 Perşembe 00:07:00 - Güncelleme:07 Haziran 2018 Perşembe 00:08:00

Allah'a karşı samimi olun

Amellerini bütün gösterişlerden arındırıp sırf Allah rızası için yapan insanlar, her türlü manevi kirden arınır.

Allah katında amellerin makbul olmasının asıl şartı, ihlastır. Beden için ruh ne ise amel için ihlas da o mesabededir. İslam dinini bir binaya benzetecek olursak iman bu binanın temellerini¸ ibadet o binanın katlarını ve çatısını¸ ihlas ise harcını oluşturur. İnancın temeli¸ saf tevhitle atılırsa¸ mecazi anlamda üzerine çıkılacak her bir kat hükmünde olan ibadetler de sahih ve makbul olur. 

KELİME-İ TEVHİD TASDİKTİR

Tevhit inancında samimi olmadan ibadet hayatında da samimi olunmaz. Gerçek ihlas ve samimiyet örneğini peygamberlerin davetlerini toplumlarına açtıkları ilk ve temel başlangıç tebligatı olan kelime-i tevhidde görürüz. Çünkü kelime-i tevhide kelime-i ihlas denir. Arapça ifadesiyle “Lâ ilâhe illallah/Allah’tan başka ilâh yoktur.” cümlesi¸ içinde hem reddi hem de ispatı barındırır. 

TAM TESLİMİYET ŞARTTIR

Gerçek anlamda iman edip de imanlarını şirke bulaştırmayanlar¸ yaratanla yaratılan arasındaki külli mesafeyi birbirinden ayırt edenlerdir. Bu sebeple kelime-i tevhidin olmazsa olmaz ilkeleri sağlam bilgi¸ kesin inanç¸ ihlas¸ dürüstlük¸ ilâhî sevgi¸ samimiyet¸ içtenlik ve Allah’a tam teslimiyettir. Her konuda olduğu gibi iman konusunda da Hz. Peygamber sahabelerini eğitmiştir. Çünkü imanda samimiyet olmadan Allah katında ibadetlerin bir değeri yoktur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX