0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:12 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

KABAK YEMEĞİ

Malzemeler

Bir kg kabak

Bir adet soğan

5 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir yemek kaşığı biber salçası

2 diş sarımsak

Bir adet domates

Dereotu, tuz ve karabiber.

Hazırlanışı

Kabakları kazıyıp saplarını kesin ve yıkayın. Dörde bölüp küp doğrayın. Soğanı ve domatesi de soyup doğrayın. Bir tencereye sıvıyağı alın. Soğan ve sarımsakları soteleyin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kavurun. Kabakları katıp 2-3 dakika pişirin. Kabakların hizasına gelecek kadar sıcak su koyup tuz ve karabiber ekleyin. Kabağı kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu üzerine serpin.

MAGNOLİA

Malzemeler

Bir litre süt

Bir su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı un 

2 adet yumurta sarısı

Bir paket vanilya ve bebe bisküvisi 

Çilek veya muz

Bir kutu süt kreması.

Hazırlanışı

Sütü derin bir tencereye alıp, üzerine toz şeker, nişasta, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Süt kremasını ekleyip, iyice karıştırın. Çilek ve muzları dilimleyin. Bebe bisküvilerini ufalayın. Kupların içine, ilk önce bisküviyi dökün. Dilimlenmiş çilekleri dizip biraz muhallebi dökün. Sonra biraz daha bisküvi döküp muzları dizin. Yine muhallebiden döküp en üstüne bisküviden serpin.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX