0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:15 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

MISIR ÇORBASI

Malzemeler

5-6 yemek kaşığı mısır 

2 adet salatalık 

4-5 yemek kaşığı bulgur 

1.5 su bardağı yoğurt 

3-4 tutam dereotu 

3-4 tutam taze nane 

1.5 su bardağı su 

2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı

Derin tencereye aldığınız mısırı yumuşayana kadar suda haşlayın. Başka bir kaba bulgurunuzu alın ve onu da yumuşayıncaya dek haşlayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın ve dereotunu, naneyi birlikte ince ince kıyın. Bir kapta yoğurdu güzelce çırpın. Üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tenceredeki mısır ve bulgurunuz haşlanınca suyunu süzün ve bir kaba ikisini beraber koyun. Hazırladığınız diğer malzemeleri, salatalıkları, naneyi ve dereotunu da ekledikten sonra yoğurt karışımını da ilave edin. 

SÜTLÜ İRMİK PASTASI

Malzemeler

2 paket yulaflı bisküvi

50 gram tereyağı 

Bir litre süt

8 yemek kaşığı irmik ve şeker

30 g margarin

Bir paket vanilya ve kremşanti

Bir su bardağı süt ve badem içi

Çilek. 

Hazırlanışı

Bisküvileri ve tereyağının yarısını un haline gelene dek karıştırın. Karışımı yağlı kâğıda yayın. Buzlukta bekletin. Tencereye sütü, irmiği, şekeri aktarın. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Margarin ve vanilyayı ekleyin. Eriyene kadar pişirin. İrmikli muhallebiyi kalıbın içine dökün. Buzdolabına kaldırın. Krem şantiyle pastanın etrafını kaplayın. Bademleri kavurun, üzerine dökün Çileklerle süsleyin.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX