0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:16 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

MARDİN GÜVECİ 

Malzemeler

Bir kilo kuşbaşı kuzu eti

Bir çay bardağı zeytinyağı

Bir domates

Bir tatlı kaşığı biber salçası

Yarım kilo patlıcan

250 gram sivri biber

Tuz ve karabiber.

Hazırlanışı

İlk olarak kuzu etini bir bardak suyla haşlayın ve suyunu iyice çekmesini sağlayın. Bir çay bardağı zeytinyağı ilave edip, kavurma işlemini devam ettirin. Sonrasında, küp doğranmış domatesi ve acı biber salçasını ekleyin. Ardından, ayrı bir kap içerisine iri doğradığınız biberleri ve patlıcanları, 2 yemek kaşığı zeytinyağında güzelce soteleyin. Son aşamada da, etin pişmesine yakın, biberleri ve patlıcanları ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

TEL KADAYIFLI PUDİNG 

Malzemeler

Bir litre süt

2 yemek kaşığı nişasta ve tereyağı

2 kaşık un

Bir yumurta sarısı

Yarım su bardağı şeker

Bir kutu süt kreması 

300 gram tel kadayıf

Hazırlanışı

Tereyağını tavada eritin. Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında karıştırarak kısış ateşte kavurun. İçine cevizi ekleyip altını kapatın. Soğumaya bırakın. Tencerede un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın. Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvamını alınca altını kapatın. Soğuyunca içine krem şantiyi koyup çırpın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine muhallebinin tamamını sürün. Kadayıfların kalanını üstüne dökün. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX