0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:30 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

GÜVEÇ 

Malzemeler

200 gram kuşbaşı et 

2 adet patates 

Bir adet patlıcan ve domates 

3 adet sivri biber 

2 yemek kaşığı salça 

3 yemek kaşığı sıvı yağ 

Kırmızı biber ve karabiber.

Hazırlanışı

Patates, patlıcan ve domatesi küp küp doğrayın. Derin bir kap içine etleri koyun ve doğranan malzemeleri de üzerine ekleyin. Biberlerle sarımsakları da doğrayın ve diğer malzemelerle karıştırın. Salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da koyup güzelce karıştırın. Güveç kabının içine karışımı boşaltın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Fırında 180-200 derecede pişmeye bırakın. Üzerini yanmasın diye fırın kâğıdıyla kapatabilirsiniz fakat fırından almaya yakın kâğıdı alın ki üzeri de kızarsın. 

SÜTLÜ KADAYIF 

Malzemeler

Yarım litre süt 

Bir litre hindistancevizi sütü 

Yarım kg kadayıf 

300 gram tereyağı 

2 su bardağı dövülmüş ceviz 

Bir su bardağı tozşeker 

Bir çay bardağı dövülmüş ceviz.

Hazırlanışı

Kadayıfı bir kaba alıp elinizle didikleyin. Bir miktarını avucunuzun içine yerleştirin ve ortasına ceviz içi koyup dolma sarar gibi sarın. Kadayıf ve ceviz içi bitene kadar işleme devam edin. Sardığınız parçaları yan yana dizin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Derin bir tencereye sütleri ve toz şekeri alıp kaynatın. Soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin ve cevizle süsleyip servis yapın.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX