0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Haziran 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:03 Haziran 2019 Pazartesi 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

KESTANELİ PİLAV

Malzemeler

2 su bardağı pirinç

200 gram kestane

Bir adet soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

Bir tatlı kaşığı tozşeker.

Hazırlanışı

Pirinçleri yıkayıp süzün. Kestaneleri fırında veya ızgarada pişirip kabuklarını soyun. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağsız bir tavaya fıstıkları alın, hafif kavurun. Tereyağını ekleyin, eridikten sonra soğanları ilave edip kavurun. Pirinç, kuş üzümü ve tozşekeri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Kestane, su, tuz ve karabiberi ilave edin. Önce harlı ateşte su kaynayana kadar pişirin. Sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Suyunu çekip pişen pilavı bir kenarda demlenmeye bırakın. 

BİSKÜVİLİ PASTA

Malzemeler

2 paket bisküvi

4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

7 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı un

Bir paket vanilya

Bir tatlı kaşığı margarin.

Hazırlanışı

Süt, kakao, tozşeker ve unu bir tencereye alın. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Margarin ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Pötibör bisküviden bir tane alın, üzerine hazırladığınız muhallebiden sürüp diklemesine servis tabağına koyun. Tüm bisküvileri bu şekilde art arda dizip, birbirine yapıştırın. Kalan muhallebiyi üstüne dökün. Ardından 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine ceviz içi serpin. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX