0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Haziran 2018 Pazartesi 00:10:00 - Güncelleme:11 Haziran 2018 Pazartesi 00:11:00

Rahmete koştular

Kadir Gecesi’nde camiler vatandaşlarla doldu taştı. Türkiye’nin dört bir yanında kılınan teravih namazı sonrası Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘bin aydan hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi Türkiye’nin dört bit yanında ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle Sultanahmet Camisine gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti. 

CEMAAT SOKAKLARA TAŞTI

“Peygamberler şehri” olarak da nitelendirilen Şanlıurfa’da, Kadir Gecesi dolayısıyla bazı vatandaşlar orucunu Hazreti İbrahim’in doğduğu rivayet edilen makamın da bulunduğu Balıklıgöl Yerleşkesi’nde açtı. Daha sonra yerleşkede bulunan camilerde namaz kılan binlerce vatandaş, okunan Kuran-ı Kerim-i dinledi. 

YUNANİSTAN'DAN GELDİLER

Edirne’de vatandaşlar başta Mimar Sinan’ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camisi olmak üzere Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Camilerin etrafında orucunu açan vatandaşlar, akşam ve yatsıyla teravih namazını eda etti, okunan Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. Kadir Gecesi nedeniyle kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı vatandaşlar da Selimiye Camisine gelerek namaz kılıp, dua etti.

HIRKA-İ ŞERİF’E ZİYARETÇİ AKINI

Fatih’te ismini Hırka-i Şerif’ten alan cami Kadir gecesi vesilesiyle ziyaretçi akınına uğradı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye bırakılan kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, her yıl olduğu gibi yine ramazan ayının ilk cuma günü kapılarını aralamıştı. Bin aydan daha hayırlr olan bu mübarek gecede kutsal emaneti görebilmek için sıraya giren vatandaşlar, cami avlusundan sokaklara taşan uzun kuyruklar oluşturdu. Büyük sabırsızlıkla içeri girmeyi bekleyen ziyaretçiler, Hırka-i Şerif’i gördüğünde bir yandan dua etti, diğer yandan da gözyaşlarına hakim olamadı.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX