0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:31 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

Bin aydan hayırlı gece

Müslümanlar için en kutsal zamanlardan birisi olan Kadir Gecesi’nde, Allah, rahmet kapılarını sonuna kadar açar. Hz. Peygamber, 'Kim inanarak ve karşılığını sadece Allah'tan umarak Kadir Gecesini ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır' buyurmuştur.

Allah’ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihai mesajı olan Kuran’ın indirilmesi, insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için, bu olayın gerçekleştiği gece özel bir anlam taşır. Kuran'da adı geçen tek gece Kadir Gecesi’dir. Bu geceden itibaren Kuran,  Peygamber Efendimiz'e vahyedilmeye başlanmıştır. Bu geceyi dua, zikir ve ibadetle geçiren kişi, ancak 80 sene gibi uzun bir ömürde kazanabileceği sevabı elde etme bahtiyarlığına ermiş olacaktır. Nitekim Kadr Suresi’nde bu gecenin 1000 aydan daha hayırlı olduğu belirtilmiştir. Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber, sahabelerden gelen rivayetlere göre ramazanın 27. gecesi kabul edilir. Kadir Gecesi'nin bildirilmesi halinde Müslümanlar sadece o geceyi ihya etmekle yetinebilirlerdi. Kısmi belirsizlik sayesinde müminler, Kadir Gecesi ümidiyle bütün ramazan gecelerini, özellikle de Hz. Peygamberin de işaret ettiği gibi son 10 gününü ibadet şuuru içerisinde geçirmektedir. Kadir Gecesi'ni değerlendirmek, feyiz ve bereketinden istifadeyi artırmak için, kullar bu özel zamanda namaz kılmalı, Kuran okumalı, bol bol Allah’ı zikretmeli, salavat-ı şerife getirmelidir. Dua ederek, Allah'a niyaz ve tazarruda bulunmalıdır. Fakir ve kimsesizler doyurulmalıdır, bol bol sadaka verilmelidir. Bu gece içinde öyle bir an vardır ki, o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu yüzden gecenin bütününü ibadetle geçirmeliyiz 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX