0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Haziran 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:01 Haziran 2019 Cumartesi 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

PATLICANLI FIRIN MAKARNA 

Malzemeler

Bir tatlı kaşığı tereyağı

Yarım paket makarna

Yarım litre süt

Bir çorba kaşığı un

2 adet domates ve patlıcan

Rendelenmiş kaşar peyniri.

Hazırlanışı

Tencerede bir tatlı kaşığı tereyağını ve bir çorba kaşığı unu kavurun. Pembeleşince sütü ilave edip kaynatın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Domatesleri, makarna ve suyu ilave edip kaynatın. Kısık ateşte makarnayı pişirin. Patlıcanları ikiye bölün, sonra uzunlamasına dilimler halinde kesip kızartın. Makarnaları, yağlanmış fırın kabına alın. Rendelenmiş kaşar peynirini üstüne serpin. Kızarmış patlıcanları dizin. 260 derece fırında 20 dakika pişirin. 

KEŞKÜL 

Malzemeler

Bir su bardağı tozşeker 

1/3 su bardağı mısır nişastası

4 adet yumurtanın sarısı

Bir paket vanilya

Yarım su bardağı badem.

Hazırlanışı

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla karıştırın. Üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı, yavaş yavaş ve incecik akıtarak, kaynayan süte ekleyin. 5 dakika sonra üzerine, kavrulup kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri koyun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı servis kâselerine doldurun. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX