0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:30 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00

Kardeşlik Allah için sevmektir

Dil, ırk, cinsiyet veya makam açısından farklı konumlarda olmalarına rağmen, bütün Müslümanlar eşit hak ve saygınlığa sahiptir. Allah, müminleri kardeş ilan etmiştir.

Bir gün ashabıyla birlikte otururken Hz. Peygamber'in ağzından şu sözler dökülür: “Allah'ın şehit ya da peygamber olmayan öyle kulları vardır ki, kıyamet gününde Allah'a olan yakınlıkları nedeniyle peygamberler ve şehitler onlara gıpta ederler.” Bu sözü işiten sahâbîler bir anda kulak kesilip merakla sorar: “Kim bunlar, ya Resulullah?” Allah Resulü şu açıklamayı yapar: “Bunlar, akrabalık ya da aralarında dönüp dolaşan bir maldan kaynaklanan çıkarları olmaksızın, sırf Allah için birbirlerini seven insanlardır.” 

Müslüman kayıtsız kalamaz 

Kendisine inananları, “Müslümanlar” olarak isimlendiren yüce Rabbimiz, mümin erkeklerle mümin kadınları birbirlerine dost, hatta kardeş ilan etmiştir. Dil, ırk, cinsiyet, makam veya statü açısından farklı konumlarda olmalarına rağmen, bütün Müslümanlar eşit hak ve saygınlığa sahiptir. Müslüman, içinde yaşadığı topluma asla kayıtsız kalamaz. Bu onun iyi bir Müslüman oluşu ve güzel ahlaklı oluşuyla ilgilidir. Sevgili Peygamberimiz, “Müslümanların işleriyle ilgilenmeyen kimse onlardan değildir.” buyurarak bizleri uyarmıştır.

Kırgınlık uzun sürmemeli

Müminler, kendisiyle aynı inancı paylaşan din kardeşleriyle özel bir hukuku olduğunu unutmamalıdır. Bu hukuk gereği Müslümanlar, birbirlerinin hatalarına karşı affedici olmalıdır. Müslümanların, birbirlerini lanetlemeleri, öldürmeleriyle eşdeğerde görülmüş, çatışmaları durumunda her iki tarafın da cehennemlik olacağı belirtilmiştir. Aralarında kırgınlık oluşursa bunun 3 günden fazla uzatılmaması tavsiye edilmiştir. Bu yüzden Müslümanlar, aralarındaki ülfet, sevgi ve dostluğu pekiştirmeli, birbirlerine öz kardeşiymiş gibi muamelede bulunmalıdır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX