0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:12 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00

Sofralar birlikte güzel

İftar sofralarına misafir davet edip ağırlamak en güzel adetlerdendir. Akraba ve ahbapla bir araya gelmek, evlere bereket ve huzur katar.

Misafir, hane sahibine yüce Rabbimizin bir lütfu ve ikramıdır. Hane sahibi, misafiri büyük bir nimet ve rahmet olarak görmelidir. Misafir, ev sahibine yük gibi gelir ama aslında rahmet ve berekettir. Misafir, hane sahibine kendi rızkıyla gelir, Allah hane sahibinin rızkını bereketlendirir, bollaştırır, günahlarını bağışlar. 

EVLERİN ZEKÂTI

İslam dini, fakir-zengin bütün misafirlere az veya çok ikram edilmesini tavsiye etmiş, misafirlik hukukunu tanzim etmiştir. Kuran-ı Kerim’de, insanın maddi ikramlardan önce ve daha ziyade, misafire sevgi, güler yüz ve benzeri manevi ikramlarda bulunması istenmiştir. Her şeyin zekâtı kendi cinsinden olur, evin zekâtı da içerisinde misafir ağırlamaktır. 

GERİ ÇEVRİLMEZ

Resul-i Ekrem misafirperverliğiyle tanınmıştı. Gelen misafirleri asla geri çevirmez, evinde ağırlama imkânı olmadığı durumlarda onu ağırlayacak birini bulurdu.  Ayrıca bütün zamanlarını ibadetle geçirenlere ihmal etmemeleri gereken bedeni, ailevi ve insani yükümlülükleri hatırlatırken misafirlerin haklarına dikkat çekerdi

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX