0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Mayıs 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:31 Mayıs 2018 Perşembe 00:00:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK SOTE

MALZEMELER:

- 600 gr tavuk göğsü

- 1 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- 9-10 adet orta boy mantar 

- 2 kırmızıbiber

- 2 orta boy domates

- 100 gr kaşar peyniri rendesi

- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, kimyon

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım çay bardağını aşkın zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü yaklaşık 2 cm kalınlığında küpler şeklinde doğranır. Tavuklar tencereye kızgın yağ üzerine konur ve sotelenir. Üzerine soğanlar küp küp doğranır. Sarımsak ince ince doğranıp ilave edilir. Ardından sotelediğimiz tavukların boyutunda mantarlar kesilerek ilave edilir. Üzerine önce küp domatesler, sonra kırmızıbiber küçük küçük doğranıp eklenir. Sotelenmiş bu karışım üzerine toz biber ve kimyon ilave edilip damak tadınıza göre karışımın pişmesi sağlanır. Ardından güveç kabına paylaştırılır. Üzerine istenilen miktarda rende kaşar ilave edilip 150 derecelik fırına konur. Yaklaşık 10 dakika kaşar pişene kadar fırında tutulur.

FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER:

- 1 su bardağı köftelik ince bulgur

- 1 su bardağı kaynar su ıslatın

- 1 su bardağı irmik 

- 1 adet yumurta

- 1 kaşık salça 3-3.5 buçuk yemek kaşığı un

- Tuz

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 adet rendelenmiş veya çok minik doğranmış soğan 

SOSU İÇİN:

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı salça

- Tuz

- Karabiber 

- 2 diş sarımsak 

- Maydanez

HAZIRLANIŞI

Islattığınız bulgurların suyu çektiğinde içine irmik ve sos harici diğer tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Elinize yapışırsa un ilave edersiniz, çok katı olursa da çok az su ilave edebilirsiniz. Yoğurulan harcımızdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılır ve ortaları parmakla çukurlaştırılır. Köfteler çok az unladığınız bir kaba bırakılır. Bir tencere su ve tuz ilave edilir ve kaynadıktan sonra köfteler dikkatlice bu suya bırakılır. 15-20 dakika pişirilir. Daha sonra tereyağı hariç zeytinyağı tavaya alınır ve salça eklenir. Salça hafif kavrulduktan sonra tereyağı ilave edilir. Karabiber, tuz, minik doğranmış 2 adet sarımsak eklenir. 2 yemek kaşığı suyu da ilave ettikten sonra sos ocaktan alınır. Pişen köfteler sos ile birleştirilip karıştırılır en son üzerine maydanoz ilave edip servise hazır hale getirilir. 

ETİMEK TATLISI

MALZEMELER:

- 1 paket tuzsuz Etimek

- 1 litre süt

- 6 yemek kaşığı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 5 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı mısır nişastası

- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

MUHALLEBİSİ İÇİN: 

- 1 paket krem şanti

- Çikolata tozu

- Yeşil fıstık veya kakao

ÜZERİ İÇİN:

- 2 su bardağı şeker

- 2,5 bardak su

HAZIRLANIŞI

Minik bir tencereye şekeri alıyoruz ve kısık ateşte erimesi için bekletiyoruz. Rengi karamelize olan şekerimize suyunu ekleyip kaynayana kadar tutuyoruz. Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine hazırladığımız şerbetimizi döküyoruz.  Muhallebimiz için tereyağı hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Son olarak tereyağımızı da ekleyip mikserle 5-10 dakika çırpıyoruz. Muhallebimizi etimeklerimizin üzerine döküp bir kenara alıyoruz. Sıkma torbasına kesik atıp muhallebimizin üzerine kremşantimizi minik minik sıkıyoruz. Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra kakao fıstık veya çikolata tozu ile süslüyoruz. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX