0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Haziran 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:04 Haziran 2018 Pazartesi 00:00:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

SOSİSLİ DÜĞME POĞAÇA 

MALZEMELER:

- 1.5 su bardağı ılık süt 

- 1 yemek kaşığı şeker 

- 1 tatlı kaşığı tuz 

- Yarım çay bardağı sıvıyağ 

- 100 gr margarin veya tereyağı (eritilmiş) 

- Aldığı kadar un

- 1 paket instant maya 

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler karıştırılıp azar azar un eklenip yumuşak bir hamur hazırlanır. Üzeri kapatılıp  mayalanmaya bırakılır. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlanıp sosis eklenir. Daha sonra yumurta sarısı sürülüp 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

MANTARLI PİLAV 

MALZEMELER:

- Kuş üzümü 

- Çam fıstığı 

- 1.5-2 su bardağı pirinç

- 3 su bardağı tavuk suyu

- 1 adet kuru soğan

- Zeytinyağı

- Tereyağı

- 1 küp şeker 

- Tuz 

- 1 çay kaşığı yenibahar

HAZIRLANIŞI

Mantarlar iyice temizlendikten sonra ince ince dilimlenir. Soğanlar küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı ve soğanlar eklenir kavurulur. Sonra çamfıstığı eklenip biraz daha kavrulur ve kuş üzümü de eklenir daha sonra mantarlar ilave edilir. Bu şekilde mantarlar hafif sotelenene kadar kavrulur. En son yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler eklenir biraz da pirinçle kavrulduktan sonra tuz, yenibahar, şeker ve tavuk suyu eklenip kapağını kapatıp ağır ağır pişmesi beklenir. Suyunu tamamen çektiğinde pirinçler pişince dinlenmeye bırakılır.

VİŞNELİ PAMUK PRENSES PASTASI 

MALZEMELER:

- 2 adet yumurta

- 2 kahve fincanı toz şeker

- 1 kahve fincanı yoğurt

- 1 kahve fincanı sıvı yağ

- 3 kahve fincanı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:

- Yarım litre süt

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 adet yumurta 

- 1 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 1 paket vanilya

- Yarım paket krem/labne peynir

JÖLE İÇİN:

- 3 çay bardağı vişne suyu 

- 2 yemek kaşığı şeker

- 1.5 yemek kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz. En son un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karışıma katılır. Yağlanmış  tart kalıbına kek harcını dökerek 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Kreması için tencerede yumurta sarısını ve şekeri çırpıyoruz. Un ve nişasta ekliyoruz. Azar azar süt ilave ederek karışımı iyice çırparak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatarak vanilyayı ekliyoruz. 2-3 dakika sonra labne peynirini de ekleyerek karıştırıyoruz. Fırından çıkan tart kekini ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Hazırladığımız labneli muhallebiyi üzerine döküyoruz. Diğer tarafta 3 çay bardağı vişne suyunu tencereye alın, İçine nişasta, şekeri koyup karıştırarak pişirin bu sosu da tartın en üstüne dökün. Soğuduktan sonra tartımız servise hazır. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX