0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Haziran 2018 Çarşamba 00:58:00 - Güncelleme:13 Haziran 2018 Çarşamba 01:01:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

KREMALI TAVUK BUT 

MALZEMELER:

- 8 adet tavuk but

- 150 ml krema 

- 1 tutam karabiber 

- 1 tatlı kaşığı tuz 

- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

- Kekik

- 1-2 sarımsak rendesi 

- 3-4 limon dilimi

HAZIRLANIŞI

Butları yıkayıp tüm sos malzemelerinin hepsini karıştırın en son üzerine limon dilimlerini ekleyin. Yağlı kağıtla yaklaşık 30 dakika pişirin. Son 10 dakika yağlı kağıdı üzerinden çıkartın tamamen kızarana kadar pişirin. Hem pratik hem de çok lezzetli mutlaka deneyin. Hayırlı iftarlar.

MUHALLEBİ DOLGULU CEVİZLİ KADAYIF TATLISI

MALZEMELER:

- 200 gr çiğ kadayıf

- 3 dolu yemek kaşığı kadar tereyağı 

Şerbeti için:

- 2 su bardağı su

- 2 su bardağı şeker

- 2-3 damla limon suyu

Muhallebisi içİn: 

- 1.5 su bardağı süt

- 1 çay bardağı irmik

- 1 kahve fincanı şeker

HAZIRLANIŞI

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alalım. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirelim. Şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakalım ve 15 dakika kaynatalım. Birkaç damla limon damlatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Muhallebisi için irmik, şeker ve sütü tencereye koyal m. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Kaynayıp koyulaştığında ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Şimdi kadayıfları elimizle ayıklayalım. Derin bir kaba koyalım. Erittiğimiz tereyağını kadayıfların üzerine dökelim ve güzelce karıştıralım. Orta boy neskafe fincanına kadayıftan bir tutam alalım ve bastırarak ortası hafif çukur kenarlara doğru yükseltelim. İçine muhallebiden bir kaşık biraz da ceviz ekleyin ve tekrar bir parça kadayıfla bastırarak muhallebiyle örtelim. Fırın kabına fincanı ters çevirin ve bırakın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlımıza üç dört yemek kaşığı soğuk şerbetten dökelim. 2-3 dakika kadar bu şekilde bekledikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkaralım. Üzerine yine bir iki kaşık şerbetten gezdirelim. Afiyet olsun.

EV YAPIMI NEFİS LİMONATA  

MALZEMELER:

- 5 adet limon (iksinin kabuğu rendelenecek)

- 1 buçuk su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre artırabilirsiniz) 

HAZIRLANIŞI

Limonlar yıkanıp küçük parçalara doğranıp borcama alınır. Üzerine rendelenmiş kabukları da eklenir. Şekeri döküp 5 dakika ovun. En son suyuna nane ekleyin ve bu şekilde de 5-10 dakika bekleyin. Vaktiniz varsa buzdolabında bu şekilde 30-40 dakika bekletebilirsiniz. Ama vaktiniz yoksa da hemen yapabilirsiniz. Üzerine yaklaşık 1.5-2 litre su ekleyin. Limonatanızı süzün. Süzme işlemini su eklemeden önce de yapabilirsiniz. Afiyet olsun

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX