0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2018 Perşembe 11:17:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2018 Perşembe 11:23:00

Terörden temizlenen El Bab Ramazan'a hazırlanıyor

Türkiye'nin terörden arındırdığı Suriye'nin El Bab kenti Ramazan Ayı'na hazırlıklara devam ediyor. Güven ve huzurun hakim olduğu şehirde halk savaşın izlerini sarmaya çalışıyor.

24 Ağustos 2016 tarihinde terör örgütünü DEAŞ'a yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nun üzerinden yaklaşık olarak 2 yıl geçti. Eyüpsultan Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'nın organize ettiği kumanya dağıtımını görmek ve şehri gezmek için El Bab şehrine girdik. Terörden tamamen arındırılan bölge El Bab sakinlerinden oluşturulan yerel mahalli meclisin kontrolü altına bırakılmış durumda. 

Şehirde güvenliği Türk güvenlik güçlerinin eğittiği yerel polisler sağlıyor. Terör örgütünün arkasında bıraktığı büyük yıkım ise hala etkilerini sürdürüyor.

Bunun yanı sıra Türkiye sınırından çıktıktan hemen sonra çok sayıda güvenlik noktası oluşturulmuş. ÖSO ve Türk askerinin koruduğu güvenlik noktalarında kimlik kontrolleri ve yabancı madde kontrolü yapılıyor. Oluşturulan bu noktalarla şehir daha da güvenlikli hale getirilmiş.

TÜRKİYE'NİN YATIRIMLARI BÖLGEYE HAYAT VERİYOR
 
Terörden arındırılan bölgelerde Türkiye'nin düzeni sağlamak için yoğun çaba sarf etmesinin yanı sıra kurulan hastaneler ve tadilattan geçirilen altyapı şehrin canlılığını korumasına yardımcı oluyor.
Günlük 200-250 tırın El Bab şehrine girdiğini belirten yetkililer, asfaltlama çalışmalarıyla da ticari akışın hızlanmasını sağlıyor. 

MUHABERAT KORKUSU DEVAM EDİYOR

Savaşın izlerini sarmaya çalışan halkın en büyük korkularından biri ise savaş öncesinde olduğu gibi Katil Esed rejiminin istihbaratı olan; muhaberat.

Bölgedeki üst düzey güvenliğe rağmen, akrabalarının Esed rejiminin elinde bulunduğunu bildiren Bab halkı röportaj vermekten çekindi ya da yüzünü göstermek istemedi. 

"KEŞKE SURİYE'NİN HEPSİNİ TÜRKİYE ALSA"

Doğu Guta'da Esed rejiminin yıllar süren kuşatmasının ardından Türkiye sınırında kamplara yerleştirilen sivillerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bölgedeki yardım kuruluşlarının ve Türkiye'nin gönderdiği yardımlarla kamplarda hayatını idame ettirmeye çalışan Guta'lılar yaşadıkları korkunç günleri aktardı;

"Yıllarca kuşatma altında kaldık. Her gün ölümü bekliyorduk. Bazen 10'ar dakikalık ateşkes anlaşmaları imzalanıyordu. 10 dakika boyunca kafamıza bomba inmeyeceğini biliyorduk. Sonra yine korkuyla yaşamaya devam ediyorduk. Bombardıman, kimyasal saldırı ve çatışma... tüm bunların hepsini gördük.  Kuşatmadan kurtulduktan sonra da bize sahip çıkan ülke Türkiye oldu. Kamplarda tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Keşke Türk ordusu Suriye'nin hepsini alsa." 

star.com.tr

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX