0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Aralık 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:10 Aralık 2019 Salı 08:00:00

Vahşet barınağı

Konyaaltı'nda hayvanların kötü muameleye maruz kaldığı iddiası üzerine belediyeye ait barınağa giden hayvanseverler, 20 köpek ölüsüyle karşılaştı.

Antalya Konyaaltı'nda 50 kişilik hayvansever grup, Veteriner İşleri müdürü Mutlu Karacaoğlu'nun sokak hayvanlarına kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle, belediyeye ait Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gitti. Kafeslerin içinde çok sayıda köpeğin telef olmuş vaziyette yattıklarını gören grup dehşete düştü. 

APAR TOPAR GÖTÜRMEK İSTEDİLER 

Hayvanseverler, bakımsızlık ve soğuktan öldükleri ileri sürülen köpekler için yetkililerin gelip rapor tutmasını beklerken , görevliler hayvanları çöp torbalarına doldurup apar topar götürmek istedi. İhbar üzerine barınağa gelen Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, köpekleri jandarma eşliğinde otopsileri yapılmak üzere morga götürdü. 

Tepkiler üzerine, Mutlu Karacaoğlu görevden alınarak yerine Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Filiz Dilekçi vekaleten getirildi.

'MAHCUBUZ ÖZÜR DİLERİZ' 

Olayın ardından açıklama yapan belediye yetkilileri ise bünyelerindeki barınakta yaşanan hayvan ölümlerinden dolayı üzgün olduklarını konuyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.  Açıklamada, “İlk bulgular, ölümlerin bir sabotaj neticesinde gerçekleştiği şüphesini kuvvetlendirmektedir. Bu üzücü olayda ihmali ve kastı bulunan tüm şahıs ve yetkililer hakkında gerekenin yapılacağının bilinmesini isteriz. Can dostlarımızı gerektiği gibi koruyamamanın mahcubiyetiyle kamuoyundan özür dileriz” denildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX