0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2018 Perşembe 00:00:00

Baş ağrısına kuşdili otu

Evde hazırlayacağınız kuşdili kürüyle başağrısından hatta migrenden kurtulabilirsiniz.  

Oldukça eski olduğunu bildiğimiz hafızayı güçlendirme tezi, 1500’lü tarihlerde yazılan kitaplarda dahi yer almış ve bu araştırmalar günümüze kadar sürmüştür. Kuşdili otu sayesinde birçok hafıza sorunlarının belirtileri azalmış ve bu hastalıklar olabildiğince ertelenebilmiştir. Özellikle alzheimer hastalığı üzerinde olumlu bir etki yaratan kuşdili otu bunama gibi diğer yaşlılık hastalıklarını da ortadan kaldırabilir.

UNUTKANLIĞI ÖNLÜYOR

İçeriğinde bulunan nöro koruyucu özellik hafızanın eskisinden daha güçlü olmasına ve kişinin unutkanlık sorununu ortadan kaldırmasına yardımcı olur.  Bitkinin en önemli özelliği, ağrı kesici olmasıdır. Uzmanlar 'Hepimizin bildiği üzere migren kronik bir ağrıdır. Bazı şartlar bu ağrının başlamasını tetikleyerek kişinin oldukça sıkıntılı bir süreç yaşamasına neden olur. Bunun önüne geçebilmek için belirtileri azaltan kimyasal ilaçlar vardır. Ancak tedavi niteliğinde henüz bir ilaç yoktur. Kuşdili otu üzerinde yapılan araştırmalar, migrene iyi gelebileceğini ve tedavi edeceğini gösteren bazı sonuçları içerir. Kuşdili otuyla birlikte yapılan buhar banyosu sayesinde sizler de migren hastalığından kurtulabilirsiniz' diyor. 

NASIL KULLANILIR?

- Eğer kişi genelde iç hastalıkları için kullanıyorsa çay formunda demleyip içmelidir. 

- Eğer cildinizin herhangi bir yerinde oluşan sorunla ilgili bir çözüm istiyorsanız kuşdili otunun yağını kullanabilirsiniz. 

- Kuşdili otunu kullanmak için yetiştiriyorsanız mutlaka egzoz dumanlarından uzak bir yerlere ekmenizde fayda vardır. Aksi halde zararlı dumanları oldukça kolay absorbe eden kuşdili otu sizlere yarardan çok zarar verebilir. 

- Kuşdili otunun çayından elde ettiğiniz karışımı aynı zamanda saç derinize uygulayarak saçlarınızda da faydasını görebilirsiniz. 

- Eğer çayını yapacak vaktiniz yoksa ve bununla beraber yağını da bulamadıysanız, otunu çiğneyerek de olumlu etkiler görebilmeniz mümkün. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX