0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Haziran 2017 Cuma 15:27:00 - Güncelleme:02 Haziran 2017 Cuma 15:42:00

Canan Karatay'ın pide uyarısına vatandaştan tepki

Kütahya’da vatandaşlar, Ramazan ayında fırınların önünde kuyruğa girerek sıcak pide alma geleneğini sürdürüyor. Sırası gelen vatandaşlar kağıda sarılı sıcak pidelerini alarak evlerinin yolunu tutuyor.


Fırıncılar öğle saatlerinde ürettikleri pideleri bakkal ve marketlere sevk ederken, akşam iftar sofrasında sıcak pide yemek isteyenler ise, hem vakit geçirmek hem de pide almak için fırın önünde kuyruğa giriyorlar. Özellikle bol susamlı yumurtalı pideler sıcak sıcak iftarda yenilince Ramazan ayının vazgeçilmezi damaklardaki yerini alıyor.

 


Pide kuyruğunda bekleyenler, eski Ramazanlarla alakalı nostaljik hatıraları da sıradaki vatandaşlarla paylaşma imkanı bulduklarını belirtiyorlar.


 
Vatandaşlar, Prof. Dr. Canan Karatay'ın Ramazan'da "Avuç içi kadar pide yiyin" tavsiyesini yerinde bulmadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, "Ramazan'da pide yenir. Karatay'ın pideyi az yiyin tavsiyesini yerinde bulmuyoruz" dediler.
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX