0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mart 2019 Pazar 14:41:00 - Güncelleme:17 Mart 2019 Pazar 14:43:00

Cilt bakımı için neler tüketmek gerekiyor?

Ciltleri yıpratan kış mevsiminin ardından, ilkbahar yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Peki ciltleri eski sağlığına kavuşturmak için tüketilmesi gereken kritik besinler hangileri? İşte işin uzmanından önemli bilgiler ve tüyolar…

TM Dijital Haber Merkezi

Çetin geçen kış mevsiminin ardından ilkbahar yüzünü göstermeye başlamadı. Peki soğuktan yıpranan ciltlerin yeniden eski formlarına kavuşturulması için hangi besinlerin tüketilmesi gerekiyor? İşte cilt bakımında kritik besinler ve uzmanından tüyolar…

Sağlıklı bir cildin olmazsa olmazının su olduğuna dikkat çeken Güzellik Uzmanı Özlem Aksünger, 24 TV’ye yaptığı açıklamada, “Vücudumuzun hemen hemen yüzde 70’ini su oluşturuyor. Cildin pH oranını çok güzel dengeliyor.” diye konuştu.

YOĞURT VE CEVİZ TÜKETİMİ KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

İnsanların diyabetten kalp hastalıklarına kadar birçok hastalıktan korunmasında anahtar rol üstlenen besinler, sağlıklı bir cilde sahip olmak için de büyük önem taşıyor. Özellikle yoğurt ve ceviz tüketimi, bu noktada kritik öneme besinler arasında yer alıyor.

CİLT BAKIMINDA SUYUN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Cilt bakımında beslenme ve günlük gıdanın çok önemli olduğunu, bunların başında ise su geldiğini anlatan Aksünger, “Kırışıklık olan ciltte, cilde nem verirken aynı zamanda ceviz ve fındık gibi besinlerin de muhakkak tüketilmesini öneriyorum. Yoğurt çok önemli. Yağlı ciltlere sahip insanların özellikle bol sıvı tüketmelerini; karbonhidrat ağırlıklı, asitli ve çikolata gibi uzak durmalarını öneriyorum.” sözlerini kullandı.

BALIK VE KEFİR TÜKETİLMELİ, BOŞ ŞEKERLİ ÜRÜNLERDEN UZAK DURULMALI

Cilt bakımı kişiden kişiye değişse de, yıpranan ciltleri eski formlarına kavuşturmak için balık ve kefir tüketimi de şiddetle önerilirken, cilt bakımına ihtiyaç duyan insanların özellikle bol şekerli ürünlerden uzak durmaları tavsiye ediliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX