0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ağustos 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:19 Ağustos 2019 Pazartesi 03:33:00

Washington İran tankerinin peşinde

Trump yönetimi, Cebelitarık'ın serbest bıraktığı İran tankerini alıkoymak için harekete geçti. Adalet Bakanlığı, Grace 1 için yakalama kararı çıkartırken, İran ABD’yi korsanlıkla suçladı. Cebelitarık’taki tankerin ne zaman yola çıkacağı bilinmiyor.

İran’a ait Grace 1’e, Suriye'ye petrol taşıyarak Esed yönetimine yönelik yaptırımları delme suçlamasıyla 4 Temmuz'da İngiltere’ye bağlı Cebelitarık özel yönetimince el konulmuştu. Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, perşembe günü geminin Suriye'ye gitmeme karşılığında serbest bırakılmasına karar vermiş, ABD'den gelen itirazı ise reddetmişti.

TERÖRİZMLE SUÇLADI

ABD Dışişleri Bakanlığı, önceki gün “Grace 1” adlı tankerin tekrar alıkoyulması için karar çıkarttı. Washington'da bir federal mahkeme tarafından verilen kararda, geminin Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı ihlal ederek banka dolandırıcılığı, para aklama ve terörizmle ilgili suçlara karıştığını savunuldu.

KORSANLIK YAPIYOR

ABD'nin talebine İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ten tepki geldi. Zarif, ABD'yi korsanlık çabası içerisinde olmakla suçladı. Cebelitarık'ın özerk hükümeti, İran'dan Grace 1'in AB yaptırımları altında bulunan Suriye gibi bir ülkeye gitmeyeceğinin sözünü aldıklarını söylemiş, Tahran iddiayı reddetmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX