0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Eylül 2019 Salı 13:30:00 - Güncelleme:17 Eylül 2019 Salı 13:48:00

Uçan Araba Cezeri TEKNOFEST'te: Şehir içi taşımacılıkta kullanılacak

Kentsel hava taşımacılığında köklü bir değişiklik yapacak olan ve yaklaşık olarak 1 saat havada kalabilen Cezeri Uçan Araba da ilk kez TEKNOFEST'te kamuoyu önüne çıktı. Şu anda Cezeri tek kişilik taşıma yapabilen araç ileri ki zamanlarda şehir içi taşımacılıkta da kullanılabilecek.

Baykar, Cezeri Uçan Araba'yı ilk kez, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) sergiledi. TEKNOFEST İstanbul'da görücüye çıkan Cezeri Uçan Araba, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIKTA KULLANILABİLECEK

Şu anda Cezeri tek kişilik taşıma yapabiliyor ilerleyen versiyonlarında iki veya daha fazla kişi için taşıma yapabilecek. Şu anki prototip, yalnızca bir kişiyi taşımaya yönelik. İleri ki zamanlarda bu prototip tamamen şehir içi taşımacılıkta kullanılacak bir araç haline gelebilecek.

YARININ TEKNOLOJİSİ

Gelecek dönemde Cezeri, hem kargo hem de kentsel hava taşımacılığına yön verebilecek. Uçan araba yakın zamanda 1 saat havada kalabilecek. Ayrıca Cezeri bugünün değil, yarının teknolojisi olarak görülüyor.

İşte uçan araba Cezeri'den kareler:

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX