0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Şubat 2021 Cuma 09:53:00 - Güncelleme:12 Şubat 2021 Cuma 10:07:00

Evdeki hava kirliliği astımı tetikler

Ev içi kirleticilerin çocuklarda astımı tetiklediğini söyleyen Doç. Dr. Nacaroğlu, "Pandemi döneminde çocuklar günün büyük bir kısmını kapalı ortamda geçiriyor. Bu nedenle astımı olan çocuk hastalarda iç ortam koşulları daha da önemli hale geldi. Astımlı çocuğun izleminde, ataklarının ve astım bulgularının önlenmesi için çok çeşitli olabilen bu tetikleyici hava kirleticilerinin ve irritanların belirlenmesi; ayrıca maruziyetin önlenmesi çok önemlidir" dedi.

Ailelere bu konuda büyük iş düştüğünü ifade eden Doç. Dr. Nacaroğlu, şu tavsiyelerde bulundu: "Astımlı çocuğun izleminde, ataklarının ve astım bulgularının önlenmesi için çok çeşitli olabilen bu tetikleyici hava kirleticilerinin ve irritanların belirlenmesi; ayrıca maruziyetin önlenmesi çok önemlidir. Hastalar ve aileleri bu maddelerden kaçınmak konusunda bilinçli olmalı, iç ortam kirliliğini azaltmak için gerekli önlemleri ve düzenlemeleri yapmalıdır. Yine çalışmalarda HEPA filtreli hava temizleyicilerinin kullanılmasının, iç ortamda partikül madde konsantrasyonlarını anlamlı derecede azalttığı, astımlı çocuklarda semptomsuz gün sayısını arttırdığı gösteren çalışmalar bulunmaktadır."

Etiketler : astım hava kirliliği atak
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX