0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 13:09:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 13:36:00

Başkan Erdoğan’dan “Merhaba Kardeşim” kampanyasına destek

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Mescid-i Nur Camii’nin kapısında gördüğü kişiyi güler yüzüyle karşılayarak “Merhaba kardeşim” diyen, fakat merhabasına kurşunla yanıt alan 71 yaşındaki Davud Nabi için başlatılan #HelloBrother kampanyası, dünyada milyonlarca kişiye ulaştı. Kampanyaya destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da resmi sosyal medya hesabı üzerinden “Selam kardeşim…” mesajı ile bir video yayımladı.

TM Dijital Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde düzenlenen terör saldırısının failine “Merhaba kardeşim” diyen Davud Nabi’nin kurşunla yanıt almasına ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Christchurch’teki Mescid-i Nur camiinin kapısında henüz terörist olduğunu bilmediği kişiyi güler yüzüyle karşılayan 71 yaşındaki Davud Nabi’nin son sözleri “Merhaba kardeşim” oldu.

Merhabasına kurşunla yanıt verilen Davud Nabi’nin son sözlerine atıfla sosyal medya üzerinden dünya genelinde #HelloBrother etiketiyle başlatılan kampanyaya katkıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Selam kardeşim…” mesajıyla bir video paylaştı.

 

Dünya genelinde milyonlarca insanı birleştiren Davud Nabi’nin oğlu Ömer Nabi, TRT World’e yaptığı açıklamada, “Babamın burada olduğunu biliyorum. Bizlere gülümsüyor ve dünyadaki en büyük gülümsemeye sahip. Çünkü herkesi birleştirdi.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaştığı video, “Barış için, kardeşlik için, daha güzel bir dünya için, merhaba kardeşim” sözleriyle sona erdi.

NE OLMUŞTU?

14 Mart'ta Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısında cuma namazı kılmakta olan 50 Müslüman hayatını kaybetmiş, 50'si ise yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen terörist, yayımladığı sözde manifestosunda Türklere ve Türkiye'ye yönelik nefretini dile getirmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX