0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Temmuz 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:20 Temmuz 2018 Cuma 00:00:00

Huzursuz bacak 

Birçok insan sabah uyandığında gece bacaklarının ağrısından uyuyamadığı gibi şikayetlerde bulunur. Ancak çoğu kişi bu durumu ciddiye almak yerine ‘Dünden kalan yorgunluk’ der geçiştirir. Fakat ağrılarınız günlerce geçmeden devam ediyorsa huzursuz bacak sendromuna yakalanmış olabilirsiniz.

SOSYAL HAYATI ETKİLER

Toplum tarafından çok bilinmeyen ancak sık görülen bu hastalık, sosyal hayatınızı ve sağlığınızı kötü yönde etkileyebilir. Nöroloji Uzmanı Dr. Türkan Uslu, 'Hastanın dinlenme pozisyonuna girdikten kısa bir süre sonra her iki bacakta da uyuşma, karıncalanma, yanma, ürperme, çekilme gibi şikayetlerin oluşması durumudur. Bu şikayetler kişinin hareket etmesiyle birlikte ortadan kaybolur. Huzursuz bacak sendromu yaşayan hastalar rahatlıkla uykuya dalamaz ve devamlı olarak yataklarından kalkarak dolaşırlar. 

KAFEİNDEN UZAK DURUN

Sendromun hastalık olduğunun bilinmemesi ve yıllarca insanların bu hastalıkla tedavi edilmeden yaşaması nedeniyle en az bilinen, en sık görülen hastalıklardan biridir' dedi. Uzm. Dr. Türkan Uslu, 'Sıcak banyolar, masaj, bazı rahatlatıcı hareketler, beslenme düzenini değiştirme, yatmadan önce alkol, sigara ve kafein kullanımından uzak durma hastalığın ileri derecede olmayan düzeylerinde yeterli olacak tedavilerden bazılarıdır' dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX