0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Temmuz 2018 Salı 14:08:00 - Güncelleme:03 Temmuz 2018 Salı 14:10:00

İdeal bir saç ekimi nasıl olmalı?

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç ekimi operasyonlarının sahip olması gereken özellikleri anlattı.

Saç ektirme operasyonu, sağlıklı kıl köklerinin alınarak saçın dökülmüş olduğu bölgeye transferi işlemidir. Saç ektirme doktorlar tarafından profesyonelce yapılmalıdır. Tecrübeli ve yetenekli bir doktor tarafından yapılan ekim işlemi her zaman çok iyi sonuçlar verir. Saç ekim işlemi sırasında gerekli özen büyük bir titizlikle gösterilmelidir. Saç ektirme işlemi doğru bir şekilde yapılmamışsa ortaya çıkan görüntüde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Doğal olmayan bir görüntüyle can sıkıcı sorunlar yaşanabilir.

Saç kökleri düzgün bir planlamayla ekilmemişse kökler arasında ayrıklıklar oluşabilir veya saç kökleri üst üste gelerek kabarık bir yığılmaya sebep olabilir. Saç ekim işleminde saçların doğru açı ve yönde ekilmemesi yanlış bir işlemdir. Bu tarz saç ekim işlemlerinde saçlar fırça gibi dimdik uzar, doğallıktan uzak bir görüntüye sebep olur. Saç ekim işleminin sıfır hatayla yapılması gerekir. Yoksa çok kötü sonuçlara neden olur. Saç köklerinin alınmasına da çok özen gösterilmelidir. Saç kökleri hiçbir zarar görmeden alınmalı ve aynı şekilde hiçbir zarar görmeden ekilmelidir. Saç köklerinin zarar görmesi o bölgede bir daha saç çıkmamasına neden olur ki bu telafisi çok zor olan bir sorundur.

Sağlıklı saç köklerinin zarar görmemesi çok önemli

Saç ektiren kişinin sağlıklı olan saçlarının da dökülmesine yol açarak kişiyi çok üzücü bir duruma sokabilir. Dökülme riski olan saçlar görmezden gelinirse ve hastanın ensesindeki saç yoğunluğu azsa düzeltme ihtimali olmaz. Seyrelmeyle birlikte çok ciddi görüntü bozukluklarına yol açabilir. Hatalı saç ekim işleminin başka bir kötü sonucuysa, operasyonun ardından saç köklerinin alındığı ve ekildiği bölgelerde yara izi kalmasıdır. Saç kökleri toplu halde alınıp ekildiği için FUT tekniğinde iz kalma durumu söz konusudur. Oysaki FUE ya da DHI tekniğinde iz kalmaz. Uzman bir ekip tarafından yapıldığı sürece hastanın sonuçtan en memnun kalacağı tekniktir.

Saç ekiminin başarısını etkileyen faktörler

Saç ekiminde doğru saç merkezinin seçilmesi operasyon sırasında yaşanması muhtemel en az seviyeyi indirir. Saç ektirme ameliyatları, hastanelerde ameliyathane koşullarında son derece hijyen bir şekilde uygulanmalıdır, yoksa kişi mikrop kapabilir. Saç derisi ve saç kökleri zarar görebilir hatta tüm saçlarını kaybedebilir. Saç ektirecek kişilere ameliyattan önce damar yoluyla antibiyotik verilebilir.

Ayrıca saç ekimi, kişiye en uygun teknikle yapılmalıdır. Saçın yapısına uygun olmayan teknikler asla kullanılmamalıdır. Doğal ve hatasız bir saç ektirme işlemi yaptırmak isteyenler sağlıklı bir görüntüye kavuşabilmeleri için öncelikle çok iyi araştırma yapılmalılar, hastaneyi ve doktoru çok dikkatli seçmelidirler. İşlem öncesinde ve sonrasında doktorun verdiği tavsiyeler önemsenmeli ve özenle uygulanmalıdır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX