0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:19 Mayıs 2019 Pazar 09:16:00

N'efes’imizi tuttuk

Geçen sezon THY Euroleague’i son sırada tamamlamasına rağmen bu sezon normal sezon liderini yenerek fi nal gören Anadolu Efes, müthiş başarısını şampiyonlukla taçlandırmak istiyor.

GÜNEŞ

■ THY Euroleague Final-Four 2019’da Fenerbahçe BEKO’yu devirerek finale çıkan Anadolu Efes, İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde düzenlenen organizasyondan şampiyonluk kupasıyla dönmek istiyor. Lacivert-Beyazlılar’ın finaldeki rakibi Rus devi CSKA Moskova... Fernando Buesa Arena’daki tarihi final bu akşam TSİ 21.30’da başlayacak. Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa’nın 1 numarası olma şansı yakalayan Efes, basketbolda Türkiye'ye 10. Avrupa kupasını getirmek istiyor.

RAKİBE SAYGI DUYUYORUZ

■ MAÇ öncesi basının karşısına geçen Başantrenör Ergin Ataman, şampiyonluğa ulaşacaklarını söyledi. Ataman, “Çok mutluyum çünkü bu final kulübümüzün ve benim Euroelague’deki ilk finali. Bulunduğumuz noktada rakibimizin isminin önemi yok. Sahada keyif alacağız ve izleyenlere de keyif vereceğiz. CSKA Moskova’ya saygı duyuyoruz. Son 15 sezonda 14 kez Final Four’a kaldılar. Bu bizim ilk finalimiz, kazanacağız...” ifadelerini kullandı.

CSKA’YI 6 YILDIR YENEMiYOR!

 ■ ANADOLU Efes, CSKA Moskova'yı 6 yıldır mağlup edemiyor. Rus rakibi karşısında son galibiyetini 22 Şubat 2013'te alan Lacivert-Beyazlılar, daha sonraki 8 maçı da kaybetti. Avrupa Ligi tarihinde 20 kez karşılaşan iki takım arasındaki rekabette galibiyet sayılarında CSKA Moskova'nın 17-3 üstünlüğü bulunuyor. Öte yandan, 1996 yılında Koraç Kupası zaferi yaşatan Efes, 23 yıl sonra bu kez Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmak için parkeye çıkacak.

LARKiN KUPAYI iSTiYOR

■ F.BAHÇE BEKO maçında 43 verimlilik puanıyla oynayarak, Final-Four rekoru kıran Amerikalı yıldız Shane Larkin ise toplantıda şöyle konuştu: “Burada olmak inanılmaz bir tecrübe… Takımım ile ilk kez Final Four’dayım. Sezon içinde iniş ve çıkışlarımız oldu. Ama koçumuzla birlikte çok çalıştık. Burada olmak bizim için çok özel bir duygu. Daha fazla sorumluluk almak için her şeyi yapmalıyız. Umuyorum ki şampiyonluğa ulaşırız...”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX