0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2020 Pazartesi 11:51:00 - Güncelleme:08 Aralık 2020 Salı 09:08:00

Pandemide ıspanak ve yumurtadan vazgeçmeyin

Dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar koronavirüs salgını nedeniyle beslenmeye çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ispanakta depresyonu hafifleten ve yorgunluğu azaltan folik asit bulunduğunu anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, “Yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak, pazı, brokoli, karnabahar, pırasa, kırmızı lahana, semizotu tüketin. Kuruyemiş de yiyebiliriz ama dengeli olmalıyız çünkü kalorisi yüksek. Ceviz omega-3 kaynağı, bağışıklığı güçlendirir. Hindi eti ve yulaf da yenmelidir” diye konuştu. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin bağışıklığı sistemini zayıflattığını aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, “Sabah simit veya poğaça yediyseniz yanına peynir ve yumurta ekleyin. Öğlen sebze tüketin, böyle dengelersek hem sağlığımız bozulmaz hem de zararsız olduğu için mutsuzluğun önüne geçilir. Yumurta en elzem besin kaynaklarımızdan biridir, her sabah tüketilebilir. Çok iyi bir protein kaynağıdır, tok tutar” ifadelerini kullandı.

Etiketler : pandemi spana yumurta lahana semizotu dengeli beslenme sağlık koronavirüs yeşil yapraklı sebzeler Dyt. Yıldız Melek Aksoylu koronavirüs salgını beslenme
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX