0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ocak 2021 Perşembe 01:29:00 - Güncelleme:14 Ocak 2021 Perşembe 14:49:00

Zeytinyağı vücuttaki iltihabı azaltır

Gastroenteroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Bülent Yaşar, pandemi döneminde sağlıklı beslenmenin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pandemi döneminde sağlıklı beslenmenin önemine ilişkin açıklamalar yapan Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Piyasayada koronavirüsten koruduğu iddialarıyla gündeme gelen gıda ve vitamin takviyelerine itibar etmeyin. Tam tahıl, fındık, zengin zeytinyağı ve susam yağı tüketimi bağışıklık sistemini güçlendireceği gibi vücuttaki iltihabın azalmasına yardımcı olur” dedi. Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Pandemi döneminde dengeli beslenme, ihtiyacınız olan tüm vitamin ve mineralleri karşılar, düzenli gıda takviyelerine ihtiyaç yok. Polikliniklerde pandemi sürecinde nasıl beslenmeliyiz ve takviye olarak ne almalıyız sorularıyla sık karşılaşıyoruz. Enfeksiyonlar esnasında vücudun enerji ve besin ihtiyacı artar. Bu nedenle Kovid-19 dahil tüm enfeksiyonlar öncesi ve sonrasında sağlıklı beslenmek çok önemli. Hiçbir yiyecek veya diyet takviyesi koronavirüs enfeksiyonunu önleyemez. Kısa süreli diyetler yerine, yaşam tarzı haline gelen sağlıklı beslenme şekli, güçlü bağışıklık sistemi oluşturmanın en önemli yoludur” diye konuştu.

Etiketler : Bülent Yaşar sağlıklı beslenme koronavirüs zeytinyağı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX