0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Ocak 2019 Salı 19:11:00 - Güncelleme:01 Ocak 2019 Salı 21:26:00

Cahit Zarifoğlu'na ait kitabın yasaklandığına dair haberleri MEB yalanladı

Sosyal medyada, Cahit Zarifoğlu'nun "Bir Değirmendir Bu Dünya" isimli deneme kitabının Milli Eğitim Bakanlığınca toplatıldığına dair çıkan haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, "Edebiyatımızın zarif ustası Cahit Zarifoğlu’nun kitabının bakanlıkça toplatılması ve yasaklanması söz konusu dahi olamaz. Medyadaki haberler Çanakkale M.E. Müdürlüğü’nün yereldeki bir kararı olup konu soruşturulmaktadır. Ayrıca şahsıma atfedilen yorumlar bütünüyle gerçek dışıdır." denildi.

CHP'nin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “tavsiye kitaplar” listesinden çıkarıldığı iddia edilmişti. 

MEB'den Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Medyaya yansıyan,  Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabıyla ilgili haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 

Edebiyatımızın değerli isimlerinden Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabının toplatılması ve yasaklanması söz konusu değildir. Medyaya yansıyan gelişmeler Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kitap Okuma Etkinliği”nin tavsiye kararıyla ilgili olup konu ayrıca incelenmektedir. 

Konuyla ilgili Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’a atfen yansıtılan yorum ve değerlendirmeler bütünüyle gerçek dışıdır. Sayın Bakanımızın konuya ilişkin hiçbir açıklama ve değerlendirmesi olmamıştır. İlgili haberler dikkatli okunduğunda ifadelerin CHP Çanakkale Milletvekili Sayın Özgür Ceylan’a ait olduğu anlaşılacaktır.

(aksam.com.tr)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX