0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Ocak 2019 Salı 14:58:00 - Güncelleme:08 Ocak 2019 Salı 15:01:00

Dans tiyatrosu "Töre" yeniden sahnede

Ankara Devlet Opera ve Balesinin seçkin repertuvarında yer alan dans tiyatrosu "Töre", 15 Ocak'ta Ankaralı sanatseverlerle yeniden buluşacak

Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB) seçkin repertuvarında yer alan dans tiyatrosu "Töre", 15 Ocak'ta Ankaralı sanatseverlerle yeniden bir araya gelecek.

ADOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Birim Dans Tiyatrosu (BDT) oyuncularının başarılı performansıyla sahnelenen Töre, sunulduğu ilk günden itibaren yoğun ilgi görüyor.

Türk tiyatrosunun duayen yazarı Turgut Özakman'ın kaleme aldığı hikayede, aşılamayan ve toplumsal barışı engelleyen, insanların bedelini yaşamlarıyla ödediği töre konu ediliyor.

1900'lerde Erzurum'da yaşayan Karagiller ve Çolakgiller aileleri arasında yıllardır süren kan davasını ve gelişen olayları konu alan Töre, dans tiyatrosunun estetik örneklerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Birim Dans Tiyatrosunun sanatçılarının sergilediği Töre'nin koreografisi ve rejisi İhsan Bengier, müziği Cem İdiz, orkestra şefliği Nezih Seçkin, libretto ve dramaturjisi Ebru Saçar, dekoru Tuncay Kalyon, kostüm Gazal Erten ve ışık tasarımı Emin Saraçoğlu'na ait.

Kadını yücelten, kan davasını aşağılayan Töre, 15 Ocak Salı saat 20.00'de Leyla Gencer Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX