0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ağustos 2019 Çarşamba 09:24:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 13:51:00

KYK kredi başvurusu ne zaman yapılacak 2019?

KYK kredi başvurusu nereden yapılır? KYK kredi başvurusu ne zaman yapılacak 2019? sorularının yanıtı binlerce öğrenci tarafından güncel olarak araştırılıyor. Kredi başvuruları her yıl duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınıyor.

KYK kredi başvurusu nasıl yapılır? KYK kredi başvurusu ne zaman 2019? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşması ile öğrenciler kredi başvuruları hakkında araştırma yapmaya başladı.

KYK KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK kredi başvurusu e-devlet üzerinden yapılıyor.  E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. 

KYK KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN 2019?

KYK kredi başvurusunun ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıllar doğrultusunda KYK kredi başvurularının Ekim ayı içerisinde alınması bekleniyor. Ancak Ekim ayının kaçında açıklanacağı henüz belli değil.

KYK KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK 2019?

KYK kredi başvurusunun ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıllar doğrultusunda KYK kredi başvurularının Ekim ayı içerisinde alınması bekleniyor. Ancak Ekim ayının kaçında açıklanacağı henüz belli değil.

KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYOR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen ‘öncelikli burs verilecek öğrenciler’ kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile Kurumumuz Genel Müdürlük adresine posta yoluyla ya da bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.


KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KREDİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİYOR?

Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
Öğretim kurumunun kapatılması,
Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,
Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX