0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Nisan 2020 Perşembe 20:10:00 - Güncelleme:02 Nisan 2020 Perşembe 20:34:00

Başkan Erdoğan: Türkiye kendi ihtiyaçlarını karşılayacak güçte

Başkan Recep Tayyip Erdoğan; "Gelişmiş ülkelerin bile pek çoğu kriz karşısında adeta çökerken hamd olsun Türkiye her alanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olduğun ispatlamıştır. 2.682 yataklı İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabını 20 Nisan'da hizmete alıyoruz" açıklamasında bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans ile belediye başkanlarına seslendi. Milletin birlik ve beraberlik içinde olması için çalışılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasını eleştiren muhalefete tepki göstererek, "83 milyonun dayanışması için yapılan bir projeyi dinamitlemek gafletten ibarettir" dedi. Ayrıca Erdoğan, önceliğin vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirterek, "Tenceresi kaynamayan vatandaşın vebali üzerinizde" ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle mücadele sürecinde belediyelere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Erdoğan, “Yere yönetimler başkanlığımız salgının başlamasıyla birlikte bu konuda dikkat edilecek hususlara dair gereken bilgilendirmeleri yapmıştı. Kamu hizmet binaları, toplu taşım, toplu ulaşım ilaçları, pazar yerleri, çöp toplama alanları gibi yerlerin temizliğini ve dezenfeksiyonunu aksatmadan yapmalıyız. İlçe belediyelerimizle işbirliği halinde cadde ve sokakların rutin temizliğinin yürütülmesi hususunda daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Maske, eldiven, kolonya, tulum gibi temizlik ve koruma malzemelerinin temini ve dağıtımını sürdürmeliyiz. Yaşlı ve öğrencilerimiz başta olmak üzere evden çıkmamalarını istediğiniz vatandaşlarımızın alıveriş internet kitap ihtiyaçları teminine yardımcı olmalıyız. İşsiz kaldığı için geçim sıkıntıyı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Evinde tencere kaynamadığı için gözü yaşlı, kalbi kırık her vatandaşımızın vebali sizlerin üzerindedir ” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE KENDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK GÜÇTE"

Dünyanın koronavirüsle mücadeledeki durumuna dikkat çeken Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerin bile pek çoğu kriz karşısında adeta çökerken hamd olsun Türkiye her alanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olduğun ispatlamıştır. Pek çok dost ülkeye de imkanlarımız nispetinde destek veriyor, zor günlerinde onların yanında olduğumuz gösteriyoruz. En büyük önceliğimiz vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmeden temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlamak. Aldığımız tedbirlerin büyük bölümü dar gelirli vatandaşlarımıza destek içindir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cemil Taşçıoğlu'nu her zaman saygıyla yad edeceğiz

BU SIKINTILARI YENECEĞİZ

Koronavirüsün tüm Türkiye’nin ortak sorunu olduğunun altını çizen Erdoğan, “Politika ve söylemlerimizi buna göre belirledik. İşinin ehli hocalarımızdan kurduğumuz bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız kararları tek tek hayata geçirdik. Süreci sosyal medyada veya televizyon ekranlarında ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin gerçeklerine göre yürüttük. Aldığımız her kararı devlet ciddiyetine uygun şekilde tüm boyutlarıyla değerlendirdikten sonra milletimizle paylaştık. Dünya çapında 1 milyona yaklaşan vak’a ve 50 bine varan ölü sayılarıyla tarihi bir felaketi yaşadığımız şu dönemde hamdolsun pek çok ülkeye kıyasla iyi bir yerdeyiz. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Karamsarlığa kapılmadığımız gibi rehavete de düşmüyoruz. Panik yapmadan, akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye Allah’ın izni ile bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha önceki sıkıntılar gibi milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek inşallah aydınlık ve huzurlu günlere kısa sürede kavuşacaktır. Biz Türk milletini basiret ve ferasetine sonuna kadar güveniyoruz” diye konuştu.

Etiketler : başkan erdoğan koronavirüs türkiye
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX